İyi Parti Bafra ilçe Başkanlığının başlatmış olduğu ‘Yerel Market ve Bakkaları Destekliyoruz’ kampanyası yerel market Torunoğlu Markette yapılan alış veriş etkinliği ile düzenlendi.

Yerel Market ve Bakkaları Destekliyoruz etkinliğine İyi Parti Bafra ilçe Başkanı Aydoğan Yılmaz,  Samsun İyi Parti İl başkanı Hasan Aksoy, Bafra Bakkalcılar Odası Başkanı Aziz Öztürk, eski Millet Vekili Cemallettin Şimşek, eski İyi Parti ilçe Başkanı Zafer Bektaş, İyi Parti Bafra Kurucu Partisi Üyesi Av. Hüseyin Acar, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Bülbül, İyi Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Partililer katıldı.

İyi Parti Bafra ilçe Başkanlığı Mevlana mahallesi Mevlana Caddesi Duran Ayşe Sokakta yer alan Hikmet Torun'nun işletmiş olduğu  Torunoğlu yerel Markette toplu alış veriş yaparak her zaman yanında olacakları konusunda  destek verdiler.

İyi Parti Bafra ilçe Başkanı Aydoğan Yılmaz programda yaptığı konuşmada; ise Pandemi süresince iktidar partisinin sınıfta kaldığını ne yerel markete, ne bakkalına ne de esnafına sahip çıktığını onları yapa yalnız kendi kaderlerine bıraktığını belirtti. İyi parti olarak ilçemizdeki bir çok bulunan marketler zincirine değil, kendi öz evladın olan yerel marketler ve bakkallara sahip çıkma konusunda adım atarak onlar bir nebze olsa yanlarında olduğumuzu ve asla ilçemizde bulunan marketler zincirine ezdirmemek adına onlara alış verişimizle destek vermiş olduk ve bundan sonra da bir akım başlatarak herkesi her kesimi mahallendeki yerel market ve bakkallara sahip çıkmaları konusunda çağrı yapıyoruz. Onları alış veriş yaparak yaşamalarını ve ayak durmalarını sağla. Biliyorsun ki eskiden yanında marketler zinciri yokken onlar vardı dedi. İlçemizde bulunan marketlerin büyük derdi kendi ekonomilerine daha fazla ne katabiliriz derdindeler, zaten burada topladıkları paraları götürüyorlar yani ilçe ekonomisine hiç katkıları olmadıkları gibi fazladan zararı var dedi.

Samsun İyi Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise, İyi Parti Bafra İlçe başkanı Aydoğan Yılmaz ve yönetimini kutluyorum böyle duyarlı davranışlarından dolayı. Ve bu tür etkinliklerin artarak büyümesini yerel ve bakkallarımızın tekrar canlandırılması gerektiğini söylüyorum. Onlar bizim en zor günümüzde hep yanımızda oldu yeri geldi yaptığımız alış verişleri bakkal defterlerine yazarak beklediler idare ettiler. Bu iyilikteki ve güzellikleri unutmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor dedi.

Bafra Bakkalcılar Odası Başkanı Aziz Öztûrk ise, pandemi döneminde zor günler geçiren yerel market ve bakkalcı esnafımıza sahip çıkan İyi Parti Bafra ilçe Başkanlığına teşekkür ediyorum. Bu tûr faydalı etkinliklerin artarak ve devamını diliyorum.

Siz alış veriş yapacaksınız yerel market ve bakkallar ayakta durabilecek nefes alabilecekler. Pandemi döneminde yerel market ve bakkalcıları koruma adına maalesef adımlar atılmadı. Biz bu dönemde farklı olmasını isterdik, ama her şey geç kalınmış değil, artık ilçemizde market açmak için yarışa girmiş market zincirleri hesabı ve derdi Bafra ekonomisine katkı değil kendi ekonomisini katkı katmak  düşünmektir, dedi.

Oktay BÜLBÜL

Editör: TE Bilisim