Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) hizmet binası Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile yapılan muhteşem törenle açılışı gerçekleştirildi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) hizmet binası Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile bugün açılışı gerçekleştirildi Açılış programı saygı duruşu ve akabinde İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar yaptı. Başar konuşmasında, “Bafra Ticaret ve Sanayi odası 1903 yılında ülkemizin 17. Ticaret ve sanayi odası olarak kurulmuştur.

Samsun’un batı yakasında kalan 19 Mayıs Bafra,Alaçam bölgesidir. Odamız karma OSB ve sera OSB’nin kurucusu ve odaları arasındadır. 1903 yılında arkamda fotoğrafı bulunan tarihi binada başlayan hizmet yarışı bugün önünde bulunduğumuz modern bina da devam etmektedir. Biz oda yönetim kurulu ve meclisi olarak üyelerimizin verdiği yetki ile bölgemize ve üyelerimize hizmet ediyoruz. Bu hizmetleri yaparken TOBB başkanımız sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu her zaman yanımızda olsun. 2013 yılı Haziran ayında Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret Borsası ve Bafra Ziraat odası ile birlikte Bafra Sera OSG kurma çalışmalarına başladık. 

Kurumsal kimliği oluşana kadar koordinatörlüğünü Bafra Ticaret Odası olarak yürüttüğümüz Sera OSB de bugüne kadar 9 yılda yaklaşık 300 adım atılmıştır.  Her seçim kararı arazinin milli Emlak'tan bedelsiz alınması sera osb’nin devletimizin yatırım programına alınması altyapı yapım inşaatının başlaması bu adamlardan sadece birkaçıdır.

Şu an itibarıyla Sera OSB altyapı işinin yüzde 40’ı bitmiştir Aralık 2022’de sözleşmemize göre altyapı tamamen bitecektir” dedi.Bafra OSB'ye daha güçlü yatırımcılar gelecek, kapımızı da çalmaya aşındırma ya devam ediyorlar. Bafra'da güzel şeyler olmaya devam edecek dedi.

Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na Özel Tablo Hediyesi

Bafra Ticaret ve Sanayi  Odası'nın açılışı için gelen TOBB Başkanı  Rıfat Hisarcıklıoğlu'na, ilçemizde keçe sanatı yapan  Gülay Bülbül'ün yapmış olduğu portre, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası adına hediye edildi. İğneleme tekniği ile yaptığı çalışmalarıyla adından söz ettiren Gülay Bülbül, bu sanatı geliştirmek adına büyük emekler veriyor. TOBB Başkanı  Rıfat Hisarcıklıoğlu aldığı hediyeden dolayı Gülay Bülbü'e teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Konuşmanın ardından hizmet binasının kurdelesi protokol tarafından kesilirken, program yapılan ikramlarla son buldu. 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının Hizmet Binası Açılışına, Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,Bafra İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Siyasi Parti ilçe Başkanları, Daire amirleri ile müdürleri ve Sivil Toplum örgütleri katıldı.

 

Editör: TE Bilisim