Türkiye genelinde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının 1’nci dönem sonu nedeniyle öğrenciler karne sevinci yaşadı. Bafra’da ise karne dağıtımı Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda  büyük bir katılımla yapıldı. 

Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Spor Salonu’nda düzenlenen karne törenine Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Recep Arabacı, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen birer konuşma yaparak karnelerini alan öğrencileri tebrik ederek, başarılar dilediler. 
Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Recep Arabacı yaptığı konuşmada,’’2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 1.ci kanaat dönemi programına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Bugünden itibaren 4-5 aylık bir maraton sonunda 1.yarı yılı tamamlamış bulunuyoruz. Bugün alınan karneler öğrencilerimizin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri çalışmalarının değerlendirilmesi olacaktır. ‘’dedi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,’’ 12 Eylül 2022 tarihi itibari ile başlayan 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 1.ci dönem ara tatiline , Bafra ilçesi olarak 23.610 öğrenci ve 2.210 öğretmenimiz ile başlıyoruz. Bu ana kadar olan sürecin bir değerlendirmesi olarak karnelerimizi alıyoruz. Bu karneler neticede hepimizin ortak karnesidir. Unutmayalım ki bu karnelerde okulun, velinin ve öğrencinin  payına düşen sorumluluklar da vardır. Geride bıraktığımız dönemin değerlendirmesini herkesin en iyi şekilde yapacağından eminim. 
Sevgili öğrencilerimiz, Karneniz sizin pusulanızdır. Yönünüzü şaşırmadan azimle hedefe gitmeniz için notlarınızı iyi okumalısınız. Kendiniz güvenin.  Hep daha iyi yapabileceğinizi unutmayın. Sizler bu toprakların taze tomurcukları, bizim umut ışığımızsınız. Verimli bir tatil geçirin. Gezin, eğlenin, bolca okuyun. İkinci dönemi yenilenmiş ve yeni kararlar almış olarak karşılayın. Okulunuz da sizi en güzel haliyle karşılayacaktır. 
Değerli velililerimiz, öğrencilerimizin karneleri ikinci dönem için sizlere fikir verecektir. Her zaman olduğu gibi çocuklarımızın başarılarını destekleyeceğinize ve eksikleri gidermede onların yanında olacağınıza inanıyorum. Siz elinden tuttuğunuz  sürece o da hedefe yürümekten korkmayacaktır. Sizler bizim en büyük ortağımızsınız. İyi ki varsınız.
Değerli Öğretmenlerimiz, Eğitim öğretim yolculuğumuzun rehberleri, deniz fenerlerimiz. Çocuklarımızın hayatlarını güzelleştiriyorsunuz.  En iyisi için bıkmadan harcadığınız çaba ve emekleriniz teşekkür ederim.  Sizlerin ehil ellerinde yetişen neslimiz, gurur kaynağımız olacaktır. 
Bu vesile ile tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize, aileleri ile birlikte sağlıklı, neşeli, mutlu ve huzurlu tatil geçirmelerini diler, dönem boyunca yararlı ve fedakar çalışmalarından dolayı siz kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ederim. 
6 Şubat 2023 pazartesi günü sağlıklı ve mutlu bir şekilde tekrar görüşmek dileğiyle.’’dedi.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,’’ Çok Kıymetli Öğretmen arkadaşlarım, Kıymetli Veliler, İstikbalimizin Umudu Olan Öğrenciler, Bu gün 4-5 aylık bir maratonun sonunda 1.yarıyılı tamamlamış bulunuyoruz. Unutulmamalıdır ki her bitiş yeni bir başlangıcın ilk adımıdır. Geçmişiyle korkusuzca yüzleşen, hatalarından ders çıkarıp geleceğe odaklanabilenler geleceğin de sahibi olacaktır. Bir sonraki döneme başlamadan hedeflerinizi, hayallerinizi iyi belirleyin. Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz. Sevgili öğrenciler, tatil süresince günlerinizi ekran başında ziyan etmeyin. Tatil sevincini yaşarken araştırmaktan, yeni şeyler öğrenmekten geri durmayın. Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, sizlerin emekleri sayesinde Türkiye’nin aydınlık yarınlarına dair olan umutlarımız güçleniyor. Yarının Aziz Sancarları, Gülsin Onay’ları, Recep Yazıcıoğulları sizlerin emekleri neticesinde gözümüzün nuru evlatlarımızın içerisinden çıkacaktır. Yağmur, kar, çamur demeden fedakârca Türkiye’nin her bir köşesinde görev yapan eğitim meşalesini daima aydınlık tutan öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına sizlerin nezdinde teşekkür ediyorum. Her eğitim-öğretim yılı sonunda aydınlık zihinler, ufku geniş, bilgili, kültürlü ahlaklı nesiller yetiştiğini görmek bizlerin övünç kaynağıdır. Değerli anne babalar, evlatlarımızın ilk eğitimcisi olarak onları bugünlere getirdiğiniz için en büyük teşekkürü sizler hak ediyorsunuz. Her çocuğun ilk eğitimi aldığı yer kendi ailesidir. Bizler bugün çocuklarımızla gurur duyuyorsak bunun mimarı sizlersiniz. Bilginizi, desteğinizi evlatlarımızın üzerinden çekmeyin. Hayallerine ne kadar imkansız da olsa sahip çıkın. Çıkın ki “yapamasam bile benim annem babam arkamda” diyebilsinler. Çocuklarınızın arkasındaki dağ olun. Sizlerden aldıkları güvenle bu yolda daha sağlam adımlarla yürüyebilsinler. Sözlerime son verirken, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarıma, bir dönem boyunca yararlı ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.. Tüm velilerimize sağlık başarı ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum. Sağlıcakla kalın.‘’dedi.
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,’’ 2022-2023 Eğitim öğretim yılının ilk yarısını başarı ve sağlıkla tamamlamanın huzurunu yaşıyoruz. Yarıyıl tatili hepimiz için; eğitim öğretim yolculuğumuzun bir öz değerlendirme, yenilenme molası olacaktır. Sevgili Öğrenciler, Bu tatili kitap okuyarak, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak değerlendirin. Sizlerin kaliteli zaman geçirmeniz için tüm kurumlarımızla destekçiniz olacağız. Karneleriniz, yol haritanızı belirleyen işaretlerdir. İkinci dönem ağırlık vermeniz gereken çalışmalar ve alacağınız kararlar için karneleriniz yön gösterici olacaktır. Bizler için varlığınızın kıymeti elbette ki ölçülemez.
Değerli Veliler, Karnenin, eğitim öğretim sürecinin bir parçası olduğunu ve sürecin devam edeceğini çocuklarınızla paylaşınız. Sizin desteğinizi ve güveninizi hissettiği sürece başarı yolunda güvenle ilerleyecektir. Bu tatili hem ikinci dönem hazırlığı hem de ailece vakit geçirmek için fırsat olarak değerlendiriniz. Kütüphanelerimiz, spor salonlarımız sizlerin hizmetinde olacaktır. Değerli Öğretmenler, Devletimizin geleceği, kıymetli çocuklarımızı “milli eğitim “ bilinciyle ilmek ilmek yarınlara hazırlıyorsunuz. Öğrenci menfaatini gözeterek en iyi ve kaliteli eğitimi vermek için gösterdiğiniz çaba takdire şayandır. Eğitim öğretim sürecinin her kademesinde yanınızda olduğumuzu unutmayınız. Çocuklarımızın başarıları devletimizin ve milletimizin medarı iftiharıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.
Programın sonunda Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda çeşitli branşlarda dereceye giren öğrenci ve gruplarına kupa, plaket ve takdir belgesi verilirken, ayrıca okul içinde  bulunan 7/G sınıfı öğrencilerine  protokol üyeleri tarafından karneleri verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

bafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-004.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-005.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-006.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-007.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-bafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-008.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-009.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-010.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-011.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-012.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-013.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-014.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-015.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-016.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-bafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-001.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-017.pngbafrada-23-610-ogrenci-karnelerini-alarak-tatile-cikti-018.png

 

Editör: TE Bilisim