Bafra’da   24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı, günün anlam ve önemini hatırlatan konuşmayı  Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Ali Katipoğlu yaptı. 
Katipoğlu  konuşmasında, ‘’Öğretmenlik bir mesleğin çok ötesinde; yüce bir gönül işidir. Bir insanın karakterini şekillendirmek, bir toplumun geleceğini tayin etmek ancak yüce bir ruh ister. Öğretmenin tek derdi öğretmek ve rehber olmaktır. Var olanı daha iyiye taşımak, üstün vasıflara sahip bireylerle toplumu inşa etmek onun gurur kaynağıdır. Öğretmen varsa tüter okulların bacaları. Sabahları öğretmenin ışığına ulaşmak için düşülür yollara. 
Kimsenin görmediğini görür bir çocuğun gözlerinde. Kimsenin tutmadığı eli öğretmen tutar. Ve kimsenin ulaşamadığı gönülleri O fetheder. Kimse bir çocuk için öğretmen kadar etkili ve unutulmaz değildir. Öğretmen varsa umut vardır geleceğe dair. Öğretmen varsa ülkenin pırıl pırıl nesli de var demektir. Öğretmenin varlığı milletimizin, devletimizin varlığıdır. Öğretmen ülkenin aydınlık yüzüdür. Öğretmenin elleridir toplumu “millet” yapan. O eller taşır geleceği gösteren meşaleyi. 
O eller, devletimizin evlatlarımızı saran gölgesidir. Ülkemizin umudu o ellerde yeşerir. Sabırla, ihtimamla işler en kıymetli cevherimizi. İnsanı insan, toplumu millet yapan tüm değerlerle yoğurur bir nesli. Bu sebeple eli öpülesidir öğretmenlerimizin. Öğretmenin sınırı yoktur. Öğretmen; gidilemeyen yolları yürür, sabrın ve cesaretin sınırını ezip geçer. Bilir ki o yürürse bir nesil arkasından yürür. Milli manevi değerlerle donatılmış, aklın ve bilimin ışığında yürüyen her nesil; öğretmenlerin bu ülkeye attığı imzadır. Eğitim ordusunun bir neferi olmanın gururuyla, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mesleği uğruna şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmadan sonra çeşitli etkinlikler yapıldı.
Kutlanan programlara Bafra Belediye Başkan vekili Murat Cevahir , Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Okul Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Daire Müdürleri , okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim