Bafra görme engelliler derneği, Türkiye sakatlar derneği Bafra şubesi, Bafra otizmle yaşayan ve aileler derneği, Bafra işitme engelliler derneğinin katkılarıyla engelli hakları bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Konferansa, İŞKUR Bafra hizmet merkezi iş ve meslek danışmanı Erdem Gökduman, Bafra sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı personeli Ercan Gümüş, Bafra Belediye sosyal yardım işleri müdürü Yaşar Şenel, Bafra aile ve sosyal hizmetler ilçe müdürü Muzaffer Şahin konuşmacı olarak katıldılar. Düzenlenen konferansta, konuşmacılar tarafından katılımcılara engelli haklarıyla alakalı bilgilendirmeler yapıldı.

Engelli hakları bilgilendirme konferansında yapılan sunumlarda, engellilerin istihdamı konularında uygulanan pozitif ayrıcalıklar, iş ve meslek danışmanlığı, kurs ve iş başı eğiti programları,  kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik tanınan haklar, maaşlar ve düzenli yardımlar, engelli aylığı bağlanması, muhtaç aylığı bağlanması, evde bakım maaşı, vergi indirimleri ve muafiyetleri, gelir vergisinde indirim, kamu kurumları tarafından sağlanan indirim ve diğer sosyal haklar, yerel yönetimlerin engellilere sağladığı ulaşım, altyapı, erişilebilirlik gibi hizmet konuları yer aldı. Bafra Belediye kültür merkezinde gerçekleşen konferansa, Bafra aile ve sosyal hizmetler ilçe müdürü Muzaffer Şahin, Bafra halk eğitim merkezi müdürü Hacı Avcı, Bafra Belediye sosyal yardım işleri müdürü Yaşar Şenel, siyasi partiler,  engelli dernekleri, basın mensupları, engelli  ve yakınları katıldı.

Mehmet Öğüten

Editör: TE Bilisim