Bafra Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi, ihtiyaç sahipleri ve hayırseverler arasında bağ kurmaya devam ediyor.

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinasyonu tarafından Şubat 2020 tarihinde faaliyete giren Sosyal Yardım Merkezi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için köprü görevi üstleniyor.

Bafra’da yaşayan bakıma ve yardıma muhtaç vatandaşlar için sunulan yardımlar hem belediyenin kendi imkânları doğrultusunda hem de bölgedeki hayırseverlerin sıfır, temiz ve az kullanılmış kıyafetleri ulaştırması aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Ayrıca Sosyal Yardım Merkezi’nde haftanın her günü ürün kabulü yapılabiliyor olup ihtiyaç sahipleri Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri merkeze başvuru yaparak yardıma ücretsiz olarak erişebiliyor.

İhtiyaç Sahiplerine düzenli olarak yapılan yardımlarda Bafra Belediyesi, yardıma muhtaç bütün vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.  Hayırseverlerin getirmiş olduğu kıyafetler ise teslim alındıktan sonra gerekli bakımlarının yapılmasının ardından raflara yerleştiriliyor ve hizmete sunuluyor.

Bafra Belediyesi ve yardımsever vatandaşların desteği ile sürdürülen yardımlarda 2022 yılı içerisinde 2150 kişiye 8642 parça giyecek desteği sağlandı. Ayrıca sadece giysi desteği değil yardıma muhtaç vatandaşlara ramazan ayı öncesi 3500 adet gıda kolisi desteği de ulaştırıldı.

Yardımlaşma ve dayanışma kültürünün had saflara ulaştığı ilçede yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını gözeterek hassasiyet ve özveri ile yaklaşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bizler belediye olarak her vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Sosyal Yardım Merkezimiz açıldığı günden bu yana birçok ihtiyaç sahibimize destek oldu. Burası sayesinde hayırseverlerimizle ihtiyaç sahiplerimiz arasında köprü oluyoruz. Yılın 12 ayında her zaman destek olan hayırsever vatandaşlarımızdan özellikle Mübarek Ramazan ayında da destek bekliyoruz. Şu ana kadar ihtiyaç sahiplerimizi hiç yalnız bırakmayan hayırseverlerimize, emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Birliğimiz daim olsun.” dedi.

Editör: TE Bilisim