Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Birliği’nin (AB) kendi içinde yaşadığı ve aşmaya çalıştığı eksiklikleri olduğuna dikkat çekerek, “AB ortaklığına bir değerler ve ekonomik iş birliği olarak baktığımızda, AB’nin kendi değerleriyle ne kadar çeliştiğini görürsünüz" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Ankara Green Park Otel'de düzenlenen "Güçlü Bir Gençlik İçin: Tartışıyoruz" gençlik paneline katıldı.

Dünyada ve Türkiye'de gençlerin kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve aynı zamanda fırsatları en iyi şekilde kullanabilmeleri için destek vermeye devam edeceklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, daha iyi neler yapılabileceğinin öz eleştirisinin de gerekli olduğunu söyledi.

Program çerçevesinde kendisini geliştirmek isteyen ve bazı sıkıntılarla karşılaşan gençlere imkanlar sunulmaya çalışıldığını anlatan Bakan Çağatay Kılıç, Avrupa Birliği (AB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği projeden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda barınan öğrencilerin faydalandığını belirtti.

“Avrupa Birliği ile bir türlü bitmeyen aşkımız var. Daha doğrusu bir türlü nikah masasında sonuçlanmayan aşkımız”

Gençlerle sohbet etmek istediğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Tabii burada moderatör Erhan Ertürk Bey iki bayrağı işaret etti. Birisi bayrağımız diğeri Avrupa Birliği bayrağı. Sayın müsteşar da burada. O yüzden burada bazı konuları dile getireceğim. Biliyorsunuz bizim Avrupa Birliği ile bir türlü bitmeyen aşkımız var. Daha doğrusu bir türlü nikah masasında sonuçlanmayan aşkımız. Bunu da inşallah sizler başaracaksınız." ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, AB'nin kendi içinde yaşadığı ve aşmaya çalıştığı eksiklikleri olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bunları biliyoruz ama AB'ye üye ülkeleri tek tek ele alıp Türkiye ile karşılaştırdığımızda, Türkiye ile olan ilişkiler ve imkanlar içerisinde Türkiye'nin gerisinde olanlar da var kısmen ileri de olanlar da var. Ama AB ortaklığına baktığımızda, bunu bir değerler ve ekonomik iş birliği olarak gördüğümüzde kendi değerleriyle ne kadar çeliştiğini görürsünüz. Etrafınızdaki ve dünyada meydana gelen siyasi olayları değerlendirme konusunda sizlere düşen görev var. Siz bugünden kendinizi yetiştireceksiniz ki yarın bizlerin yerinde ve sorumluluk alanlarında sizler olacaksınız. Bunun için elinizdeki imkanları çok iyi kullanmanız gerekiyor."dedi.

Editör: TE Bilisim