AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, pandemi sürecinin başından itibaren gece gündüz demeden özverili ve fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etti, vatandaşlara mesaj gönderdi. 
-----------------------------------
DEVLET-MİLLET EL ELE MÜCADELE 

Covid-19'un tüm dünyayı sağlık, ekonomi, sosyal yaşam, siyaset ve uluslararası ilişkiler bakımından temelden etkilediğini belirten Başkan Ersan Aksu, "Covid-19, insanların ruhsal ve fiziksel sağlığını tehdit eden ve çok boyutlu mücadele stratejilerini gerektiren bir salgın hastalık türü olarak karşımıza çıkmıştır. Halen günlük hayatımızda olumsuz etkileri sürmekte olan Covid-19 pandemisi ile Devlet-Millet el ele bütüncül bir mücadelemiz sürmektedir" dedi. 


SAĞLIK ALTYAPIMIZ İLERİ SEVİYEDE  

"AK Parti'mizin iktidarında sağlık sistemimizde fiziki altyapı ve sağlık hizmetleri bakımından dünya ölçeğinde ve en ileri seviyede bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirilmiştir" diyen Başkan Ersan Aksu, "Hastanelerimiz, toplam yatak sayımız ve yoğun bakım ünitelerimizin varlığının yanında donanımlı sağlık personelimiz ile bu mücadelede dünyadaki en başarılı ülkeler arasında yer almaktayız" ifadelerini kullandı.  


KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN SÖZÜNÜ HATIRLATTI 

Başkan Ersan Aksu, sağlığın ne kadar çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Kanuni Sultan Süleyman'ın veciz sözünü hatırlattı.  Aksu, "Şüphesiz ki kalbimiz nefes aldığımız müddetçe atmaktadır. Öyle ki Kanuni Sultan Süleyman’ın; “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihânda, bir nefes sıhhat gibi…" veciz dizesiyle ifadesini bulduğu üzere tüm insanlık 'sağlıklı bir nefesin' ne kadar değerli olduğunun anlaşıldığı bir zaman diliminden geçmektedir" dedi. 


TAKDİRE ŞAYAN MÜCADELE 

Sağlık çalışanlarının fedakarca ve takdire şayan görev yaptıklarını vurgulayan Aksu, açıklamasının devamında sözlerini şöyle sürdürdü; "Pandemi döneminde en riskli meslek durumunda olmalarına rağmen bizim sağlığımız için kendi sağlıklarını riske atarak görev yapan başta; doktorlarımız, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımız ile hastanelerimizin tüm personel ve idarecilerine koordineli ve birlik içinde çalışmalarından ötürü en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Bu düşüncelerle pandemi mücadelemizin kahramanları sağlık çalışanlarımıza minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. 

DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ 

Bu mücadelede Covid-19 nedeniyle canlarını feda eden; Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Ali Murat Uludoğan’ın, Bafra Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Meral Arbağ’ın, Bafra Devlet Hastanesi temizlik personeli Önder Büyük’ün ve Çarşamba 112 Acil Servis ambülans şoförü Rıfat Sefa Ataseven'in vefat etmiş olmalarından dolayı derin bir üzüntü duymaktayız. Tüm sağlık şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine, sağlık camiamıza ve Samsunlu hemşehrilerimize taziyelerimizi sunuyoruz. Covid-19'a yakalanan ve tedavileri sonrası iyileşen tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, teşekkür ediyorum." 

VATANDAŞLARA MESAJ GÖNDERDİ 

Vatandaşlara da mesaj yollayan Başkan Ersan Aksu, "Sağlık çalışanlarımız bu üstün gayret ve çalışmalarına karşılık bizlerden sadece tedbirlere uymayı istemektedirler. Bu bakımdan; sağlımız için, salgının şehrimizde ve ülkemizde bir an önce son bulması için hep birlikte MASKE–MESAFE-TEMİZLİK kurallarına uymayı ihmal etmeyelim. Tüm hemşehrilerimize ve milletimize sağlıklı günler dileriz" diye konuştu. 


 

Editör: TE Bilisim