Samsun’u yeniden inşa ettiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ulaşacak olduğumuz Samsun çok özel bir şehir. Samsun dünya şehirleri arasında isim olacak. Şehri yeniden inşa ediyoruz. Geleceğini planladığımızı, fiziğini bizim oluşturduğumuzu unutmayalım” dedi.

Daire Başkanlıkları ile değerlendirme toplantılarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, personele vatandaşların sorunlarıyla hassasiyetle ilgilenmesini istedi. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile yapılan toplantıya Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Daire Başkanı Yasin Çakır ve personellerin yer aldığı toplantıda kentte yapılan projelere değinen Başkan Demir, “Herkes kendi alanıyla ilgili en az benim kadar yetkili. Kendi alanınızla ilgili sorumluluk getiriyorum size. Bu duygu olmazsa başarı olmaz” dedi.
Samsun’un planlama noktasında Türkiye’nin en iyi belediyelerinden bir tanesi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok ciddi problemlerle uğraşıyoruz ve Elhamdülillah çözüyoruz. Cumhuriyet Meydanı ve Saathane Meydanı ile ilgili aldığımız kararlar tarihi bir dönüm noktası. Gülsan Sanayi ile alacağımız kararlar tarihi dönüm noktası. Atakum’da alacağımız onaylanacak olan ilçe planı, Canik, Terme ve ilçelerde yapacağımız projeler geleceğe çok ciddi etki yapacak. Ciddi hareketlenme var. Bu yatırımlar artarak devam edecek. Atakum tam bir botanik şehir olacak. Çok güzel bir kentsel tasarım içerisinde olacak” ifadelerini kullandı.
“Yürüdüğümüz Samsun, Türkiye’nin çok farklı şehri” diyen Başkan Mustafa Demir sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ulaşacak olduğumuz Samsun çok özel bir şehir. Samsun dünya şehirleri arasında isim olacak. Şehri yeniden inşa ediyoruz. Samsun, Türkiye’nin en güzel şehri. Dünyada da en güzel coğrafyalarından bir yerde. Buranın belediye çalışanı olduğumuzu, geleceğini planladığımızı, fiziğini bizim oluşturduğumuzu unutmayalım. Buraya pozitif, olumlu ne katarsanız, emekli olduğumuzda çocuklarınıza, torunlarınıza anlatacak güzel bir hikayeniz olur. Buna odaklanarak gayret edip çalışın. Samsun’un konseptini tamamen değiştiriyoruz. Subaşı başladı, kamulaştırma bitince Anakent İş Merkezi’ni de yıkacağız. Saathane Meydanı yapılıyor. Projelerimiz sürüyor ve devam edecek.”

 

Seda Sağlam 

Editör: TE Bilisim