Güney cephesindeki kitabesine göre 1852 yılında inşa edildiği tahmin edilen tarihi Çarşı Camisi, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kültürel ve tarihi mirasları koruma çalışmaları çerçevesinde özgün karakterleri korunarak restore edildi. Çarşı Camisi için 18 Ocak 2023 tarihinde açılış töreni düzenlendi. 

Bafra Çarşı Camiinin açılışı yapıldıktan sonra vatandaşlar camiye hem ibadet yapmak hem de restorasyonunu görmek için gelmeye başladılar.
Bu sabah ise sabah namazında ise Bafra Çarşı Camiinde yaptığı manevi yatırımlarla , baba ocağı Bafra ilçesine bağlı Gökçeağaç Mahallesindeki camiler, Kur’an Kursları, Kabristanlıkları ve daha nice manevi yatırımlar için  imza atan Bafra Gökçeağaç Camileri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği (GÖKCAMDER) Kurucu Onursal Başkanı, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı, HEYCES TEKSTİL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş,  Bafra Gökçeağaç Camileri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği (GÖKCAMDER) Başkan Yardımcısı Kılıç Elektrik Salih Kılıç, GÖKCAMDER Saymanı Aziz Demir, Arslan Tekstil ve MODASEN AVM Yönetim Kurulu Başkanı Salih Arslan, TOKUR İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Çivelek Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’a Bafra için bir manevi simge olan Bafra Çarşı Camiinin yeniden ibadete açılmasından dolayı teşekkür ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.
Bafra Gökçeağaç Camileri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği (GÖKCAMDER) Kurucu Onursal Başkanı, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı, HEYCES TEKSTİL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş ise yaptığı açıklamada,’’ İçinde yaşadığımız şu ihtiyar dünya geçici bir misafirhane, mü'minler için bir ibadethane, zikirhâne ve bir mescid hükmündedir. Kâinat mescid-i kebîrinin bu köşesinde her şey Allah'ı zikir ve teşbih ederken, insanların gaflet içinde ömür sürmeleri, yaratılış gayesinden uzak yaşamaları, sonsuz hayatı kaybetmelerine sebep olabilir. Bizleri halk eden Allah, ibadet için yaratmıştır. İbadet yerlerimiz de başlıca mescit ve camilerimizdir.
Camiler, içlerinde huzur ve huşu ile gönül birliğiyle, omuz omuza, diz dize, bütün müminler bir tarağın dişleri gibi eşit olarak, genç ihtiyar, âmir memur farkı gözetilmeden belli bir maksat için Allah'a yöneldiğimiz kutsi mabetlerimizdir.Camilerimiz, balık suya ne kadar muhtaçsa, en az o kadar muhtaç olduğumuz hayat kaynağımızdır.
Ruhumuzun gıdalandığı, temiz manevî havalar teneffüs ettiği, manevî kazançlar elde ettiği saadet ve hakiki huzurevlerimizdir.
Camilerimiz, inanan insanları bir araya getiren, kalpleri ve dilleri "Laİlahe illallah, Muhammedürrasulullah!" cümlesinde birleştiren, birlik ve beraberliğimizi daima canlı tutan, burcu burcu İslâm kokan, tekbir sadalarıyla çınlayan, müminleri sevindiren, maneviyatlarını kuvvetlendiren, münkirleri ve din düşmanlarını korkutan kurtuluş kalelerimizdir.
Camilerimiz, toplum hayatımızın temel taşlarıdır, ilim ve irfan mekteplerimiz, Kur'ân ve îman medreselerimizdir.
Camilere giderek günde beş defa Allah'ın huzurunda toplanan Müslümanlar her konuda birlik ve beraberliklerini devam ettirebilirler.’’diyerek sözlerini tamamladı.

camilerimiz-toplum-hayatimizin-temel-taslaridir.jpegcamilerimiz-toplum-hayatimizin-temel-taslaridir-001.jpeg

 

Editör: TE Bilisim