Bafra’ya son 50 yılın en büyük altyapı yatırımı olarak değerlendirilen içme suyu ve kanalizasyonla birlikte 110 milyon TL maliyetle toplam 153 kilometre uzunluğundaki altyapı hattı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bafra'da SASKİ tarafından yürütülen alt yapı çalışmalarını Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yerinde inceledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların seyrine göre ilave edilmesi gerekli görülen yerler hariç içme suyunun yaklaşık %30’luk, kanalizasyonun yaklaşık % 70’lik kısmı ve yağmur suyunun % 40’lık kısmı tamamlandı.

Proje kapsamında 250 adet evin yeni içme suyu borusundan abone bağlantıları yapıldı. Yağmur suyu şebekeleri üzerine yapılacak ızgara menfezlerin 40 adedi, kanalizasyon hatlarında ise 70 adet evsel bağlantı parsel bacası tamamlandı. Yağmur suyu terfi merkezi inşaatına ise nisan ayı itibarıyla başlanılması planlanıyor.

Temmuz 2022 tarihinde şehir merkezinde başlayan alt yapı içme suyu ile yağmur suyu ve atık su çalışmalarında günümüz itibariyle 7000 metre Yağmur Suyu, 6000 metre kanalizasyon, 35.000 metre içme suyu, 250 adet abone, 40 adet ızgara ve 70 adet parsel çalışması yapıldı.

Çalışmalarının tamamlanması ile birlikte ilçede her yağmur sonrası korkulu rüya haline gelen su baskını sorunlarına neşter vuracak olan yatırım aynı zamanda asbestli su borularının da değişecek olması açısından da önem taşıyor.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç çalışmaların gerçekleştirildiği alandaki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada “Bafra’mızda yürütülen söz konusu yatırım, uzun yıllar varlığını sürdüren sorunların ortadan kaldıracak olmasının yanında oldukça uzun bir süreçte benzer problemlerin yaşanmamasını da sağlayacak. Yaklaşık 15 km yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hattı döşeniyor ve yaklaşık 115 km içme suyu hatları değişiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar mevsim şartlarına rağmen aralıksız devam ediyor” dedi.

Editör: TE Bilisim