Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar, 'faiz indirimleri'nin ülkeyi felakete sürüklediğini belirterek, "Acilen bu akıl ve bilim dışı tutumdan vazgeçilmeli" dedi
---------------

DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar, Türkiye'nin içerisine sürüklendiği 'ekonomik kriz'e dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Muharrem Uyar, faiz artırımının 'akıl ve bilim dışı' olduğunu belirterek, "ACilen bu tutumdan vazgeçilmelidir. Ülkemiz adeta felakete sürükleniyor" dedi.

EKONOMİ, BİR BİLİMİ DALIDIR
Muharrem Uyar, ekonomik duruma dair yaptığı açıklamada önemli tespitler bulundu. Türk Lirası’nın sadece bir hafta içerisinde aşırı değer kaybettiğini belirten Muharrem Uyar, "Ekonomi eğitimi almış biri olarak söylüyorum ki, 
ekonomi; fizik gibi kimya gibi, matematik gibi tıp gibi 350 yıldan daha uzun geçmişe sahip olan bir bilim dalıdır. Bilim yıllar içinde süregelen tecrübelerin bir bütünüdür. Nasıl ki parmağınızı prize sokunca çarpılacağınızı biliyorsanız, nasıl ki çalışan bir testereye dokunursanır parmaklarınızı kaybedeceğinizi biliyorsanız, ekonomi bilimine karşı davrandığınızda da başınıza gelecek sonuçları tahmin edebilirsiniz" diye konuştu.

ZAMANSIZ VE KURALSIZ FAİZ İNDİRİMLERİ
54 ülkenin merkez bankaları faiz kararlarını açıkladığını ve bu ülkelerin içinde faiz indirimi kararı alan tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Uyar, "Hepinizin bildiği üzere üretimde ham madde ithalatına dayalı bir ekonomik yapımız olduğu için döviz kurundaki artış iğneden ipliğe bütün ürünlerde karşımıza zam olarak çıkıyor. Hiç birimiz yüksek faizin savunucusu değiliz ancak faiz indirimine gidebilmek için olgunlaşması gereken şartlar olduğunu da biliyoruz. İktisat bilimine karşı gelerek zamansız ve kuralsız bir şekilde gerçekleşen faiz indirimleri ülkemizi felakete sürüklüyor acilen bu akıl dışı, bilim karşıtı tutumdan vazgeçerek Merkez Bankamızın bağımsızlığını tanımalı piyasaların sakinleşmesine izin vermeliyiz" dedi.

ÜLKEDE HUKUK YOKSA KİMSE YATIRIM YAPMAZ
Türkiye'nin hukuk ve adaletten uzaklaştığı için fakirleştiğini öne süren DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar, "Hukuka saygı duymayan ülkelere kimse yatırım yapmaz. Yatırım olmazsa işsizlik artar. Ülkemizde hem çalışmayan hem okula gitmeyen gençlerin sayısı yüzde 20'nin üzerinde. Gençlerimizin kaybolan umutlarını geri vermeliyiz. Ülkemizin geleceği olan gençlerin hayali Avrupa’da bulaşıkçılık yapmak olmamalı" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ, KENDİ PARASINA GÜVENMİYOR
Bankalarda tutulan döviz mevduat hesaplarının 240 milyar doları aştığını açıklayan Uyar, "Hükümetine, Merkez Bankasına, kendi lirasına güvenmeyen vatandaş geleceğiniz kurtarmak için sahip olduğu serveti döviz olarak saklamakta bu da içinden çıkılması giderek zorlaşan bir kriz yaratmaktadır" dedi.

KRİZDEN ÇIKMANIN YOLU ALİ BABACAN'DIR
Muharrem Uyar, açıklamalarını, "İçinde bulunduğumuz krizden çıkmak  Genel Başkanımız Ali Babacan gibi ekonomi bilgisi ve başarısı her kesim tarafından kabul görmüş bir lider ile DEVA Partisi ve onun liyakatli kadroları ile mümkündür" ifadesiyle sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim