Sağlıklı bir toplumun oluşmasında eğitimin olmazsa olmaz olduğu bilinci ile 7 den 70 e her yastan bireyin eğitim ve öğretim çalışmalarında gecesini gündüzüne katan fedakarca çalışan emeğini sarf ettiği her bireyde gördüğü değişikliğin bir sonraki çalışmalarına enerji kattığı ve bu inançla Bafra’mızda yılmadan usanmadan çalışmalarına devam eden değerli öğretmenlerimiz, onlara her konuda destek olan İdarecilerimiz ve eğitim çalışanlarımız;2012-2013 eğitim öğretim yılında Bafra’mızda göstermiş olduğunuz bu gayretlerinizden ötürü teşekkür ediyor daha nice yıllar sağlıkla hizmetlerinize devam etmeniz diliyoruz.

Ayrıca 2013 yılı süresince sendikal çalışmalarımızda bizlere destek olan Türkiye genelinde yetkili sendika olma yolundaki gücümüze güç katan, üye sayısı  251 123 kişiye ulaşmış bulunan yetkili sendikanın içinde yer alan Bafra’mızda ki 660 üyemize de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bafra Eğitim Bir Sen olarak bizler; mazlumun,  mağdurun  yanında olmak  onun hukukunu korumak, hak kaybını önlemek, hakkı olan özlük ve ekonomik haklarını alabilmek için sendikacılık yapıyoruz. Sendikacılığı bu toplumun değerlerinin hakim olması, bu ülkenin normalleşmesi, eğitim çalışanımızın sosyal statüsünün gereği olan konuma ulaştırılması için yapıyoruz. Sendikacılığı yarınlarımız olan çocuklarımızın, geleceğimiz olan gençlerimizin karanlıklarda kalmaması, yaşadığı topluluğun her kademesinde fert olarak sosyal hayatın her alanında yer alabilmesi için yapıyoruz. Sendikacılığı sınıf farkı gözetilmeksizin özgürlükler kapısının açılması için yapıyoruz.

Sendikal çalışmalarımızda bu duruşumuzun etkisi ile birlikte yönetim kurulumuzun, temsilcilerimizin ve siz değerli üyelerimizin  katkılarıyla bu yıl da ilçemizde üye sayımızı artırmış ve Türkiye’nin yetkili sendikası olmasına katkı sağlamış bulunmaktayız. Teşekkür ediyoruz.

Bu süre içerisinde yaşadığımız olumsuzlukları fırsat bilerek yetkili sendika olmanın hesaplarını yapanlar yaptıkları hesapla kalmışlardır. Bizlerin üç yıllık yetkili olduğumuz süre içerisinde elde ettiğimiz kazanımlarımızın 8 yılda elde ettiklerinin    3-4 katı olduğunu kendileri de bilmektedir.    8 yıl yetkili olan 6 yıl mali mutabakata imza atamadığı halde gereğini yapmayan sendikacılara geçen yıl iş bırakma eylemimizi hatırlatarak, bize ve bizim üzerimizden yüz binlerce memurlara yaptıkları “kapı arkalarında satma” hakaretlerini kendilerine iade ediyoruz.

Sorunlar üzerinden sendikacılık yaparak büyümeye çalışmanın sonuç getirmediğini halen göremeyenlere Eğitim Bir Sendikasına daha dikkatli bakmalarını öneriyoruz. Bizler bu güne kadar vermiş olduğumuz hak arama mücadelesinde neyi namus meselesi yaptığımızı da herkes çok iyi bilmektedir. Namus olur olmaz yerlerde kullanılarak hafife alınacak bir kavram olmadığına göre söylenmemiş sözleri söylenmiş gibi telaffuz edenlere ne söylenmesi gerektiğini de takdirlerinize bırakıyoruz.

Değerli arkadaşlar amacımız tüm çalışanlarımızı sendikalı eğitimciler arasına katmak, örgütlü gücün içerisinde yer almalarını sağlamaktır. Bu örgütlü güç Türkiye’nin yetkili sendikası Eğitim Bir Sen olarak sizlerin katkılarıyla daha da güçlenecek ve sorunlarımızı daha hızlı çözüme kavuşturacaktır. Üye olmayan tüm eğitimci dostlarımızı sendikamıza davet ediyor, bu özgürlük mücadelesinin içerisinde yer almalarını tarihin altın sayfalarının içerisinde yerlerini almalarını bekliyoruz.

Bu çalışmalarımızda bizlere destek olan üyelerimize de canı gönülden teşekkür ediyor, saygı ve hürmetlerimizi bildirirken

11 Haziran Salı günü saat 18 00 da, Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası Eğitim Bir sen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ali Yalçın beyin katılımlarıyla, Bafra Ali Kale Turistik Tesislerinde Geleneksel Yıl Sonu Yemeğimize tüm eğitim çalışanlarını davet ediyoruz.

Editör: TE Bilisim