Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Emenli Mahallesi Cem Evi bahçesinde 7. Geleneksel aşure etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu,CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bafra Kaymakam Vekili Fikret Zaman, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve protokol üyeleri ve ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, Bafra Emenli köyü sakinleri Kadın ve Erkekleri karşılıklı Semah gösteri ile başladı. Etkinlikte konuşma yapan Bafra Emenli Köyü Muhtarı Alaattin Uzan, ‘’ Burada sizleri yanımızda görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri bu önemli günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Bilindiği gibi muharrem ayı biz aleviler için yas ayıdır. Çünkü Muharrem ayı içerisinde çok sayıda kardeşimiz katledilimiştir. Çerkezi, kürdü, alevisi, sunisi hep birlikte bu coğrafyanın üzerinde yüzyıllarca kardeşce yaşamış ve bundan sonrada sırt sırta kardeşçe yaşamaya devame decektir. Bizleri hiç kimse oyunları ile bölemez.’’ Şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

emenli-mahallesinde-7-asure-senligi-4.pngemenli-mahallesinde-7-asure-senligi-2.pngemenli-mahallesinde-7-asure-senligi1.pngemenli-asure.png

 

Editör: TE Bilisim