Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Adanaspor maçının ardından önemli açıklamalarda bulunurken, “tertemiz ve dürüst ” bir şekilde maçlarını oynadıklarını ve bu takımın Allah’ın izni ile Süper Lig’e çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın dedi.

Süper Lig’e çıkacaklarına yürekten inandıklarını belirten Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Bir taraftan maçı kazanmış olmak, 70 puana ulaşmış olmak bizim için önemliydi. Diğer taraftan rakiplerimizin durumu da çok önemliydi ama sonuç itibariyle 3 takım 70 puana ulaştı ve averajla Adana Demirspor ve Giresunspor Süper Lig’e çıktı.

Bizde Süper Lig hayalimizi 25 Mayıs’a kadar ertelemek zorunda kaldık. Ben oyuncularımıza soyunma odasında da şunu söyledim. Aldığımız puan 70 ama birçok insana göre başarısız görülüyoruz. Ama şöyle de bir gerçekle yüz yüzeye ki ligi şampiyon bitirenle aynı puandayız. Dolayısıyla aslında başarısız da diyemeyiz. Sadece bugün itibariyle Süper Lig’e çıkamadık. Ben oyuncularımıza, başkanımıza, yöneticilerimize, camiamıza, taraftarlarımıza sonuna kadar inanıyorum ve güveniyorum. Onlarda inansınlar.

Bu takım Allah’ın izni ile Süper Lig’e çıkacak. Yarından itibaren biz bugünün etkilerini üzerimizden atıp, daha üzerine koyarak inşallah önce Altınordu ile oynayacağımız maçları iyi oyunla geçip, daha sonra da finalde iyi bir performans ortaya koyup Süper Lig’e inşallah çıkacağız. Buna yürekten inanıyorum” dedi.

Tertemiz ve dürüst bir şekilde maçlarını oynadıklarını ifade eden Ertuğru Sağlam, “Çok şey konuşmak istiyorum, çok şey söylemek istiyorum ama bir taraftan da susmak zorunda olduğumu biliyorum. Özellikle son dönemde futbol adına yaşananları maalesef benim güzel ülkem kesinlikle hak etmiyor. Şunu da söylemek istiyorum ki, bu kirlenmiş futbol düzeninde temiz kalabilmekte aslında şampiyonluktan daha değerli.

Biz Allah’a şükür bunu yaptık. Tertemiz, dürüst bir şekilde maçlarımızı oynadık ve sonunda ortaya çıkan sonuca da rıza gösterdik. Allah’ın izni ile inşallah bundan sonraki süreci çok iyi geçirip Samsunspor’u Süper Lig’e taşıyacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim