Aslen Artvinli olup; uzun yıllar ve hâlen Samsun Ondokuzmayıs ilçesi, Engiz Mahallesi'nde ikâmet eden, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin DURSUN'un, OMÜ ve Bafra hastanelerinde yoğun bakımda tedavi gören kızı, epilepsi hastası Cansu Sultan Dursun da dün akşam vefat etti.

Bir süre önce; eşi Hava Kaya Dursun'u da kaybeden şair Alaeddin Dursun'un; daha önce de yine epilepsi hastası çocukları Hasan Hüseyin ile Ahmet Mücahit de peş peşe vefat edince Dursun Ailesi derin bir acıya boğulmuştu.

Alaeddin Dursun'un kızı Cansu Sultan Dursun da dün akşam ( 24 Temmuz Pazar) hayatını kaybetti.

Alaeddin  Dursun ile vefat eden eşi Hava Kaya Dursun'un çocuklarının gerek evlerindeki  gerekse de hastanelerdeki bakımları, vatandaşlarca büyük ilgi ve takdir görmüş, TRT Haber'in " Ömür Dediğin " adlı bir programında yer alarak, verdikleri hayat mücadelesi ve çocuklarının yaşantıları tüm Türkiye'de ilgiyle izlenmişti.

Alaeddin Dursun; özellkle eşi Hava Kaya Dursun ve çocuklarına  ithâf ettiği şiirleriyle dikkat çekmişti.

Yine Alaeddin Dursun ve eşi; çeşitli kurum ve kuruluşlarca" Yıın Annesi ve  Babası " ödüllerine lâyık görülmüşlerdi.

Alaeddin Dursun'un edebiyat  piyasasında, 7 şiir kitabı buunuyor ve şair Dursun, şair arkadaşlarıyla birlikte Samsun TÜYAP, Çarşamba, Terme ve Bafra gibi şehirlerde düzenlenen şiir imza günleri ile şiir dinletilerine katılmıştı.

Alaeddin Dursun'un kızı Cansu Sultan Dursun'un cenazesine; Ondokuzmayıs ilçe protokolu ile aile yakınları veşair arkdaşları ile ilçe sâkinleri katıldı. Cansu Sultan, Ondokuzmayıs Mahallesi Camisinde kılınan cenaze  namazına müteakip, Aile Kabristanı'nda toprağa verildi.

Alaeddin Dursun'a  baş sağlığı, tüm vefat etmişlerine de Allah'tan rahmet diliyoruz.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

Editör: TE Bilisim