Türkiye Diyanet Vakfı Suriyeli savaş mağduru ailelere yönelik, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla yardım seferberliği başlattı.
Bu kapsamda İlçe Müftüsü sayın Necmettin KAYAR şu açıklamalarda bulundu:
“ Yurt içinde ve Yurt dışında her zaman mazlumların yanında olan Türkiye Diyanet Vakfımızın Suriye’de iç savaşın yaşanması sebebi ile mağdur ve mazlum olan kardeşlerimize yönelik olarak, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa edeceği briket evlere katkı sağlamak amacı ile Türkiye Diyanet Vakfı Bafra şubesi olarak 01.02.2021 ile 28.02.2021 tarihleri arasında kampanya düzenledik.
Her zaman yapmış olduğumuz yardım kampanyalarına azami derecede destekte bulunan Bafralı hemşehrilerimizin bizlere desteklerini esirgemeyeceğinden kuşkumuz yoktur.

Çadırlarda yaşamlarını sürdüren mazlum kardeşlerimize yapılacak olan iyilik konutları 30 metrekare genişliğinde, betonarme olarak inşa edilen, 2 oda, banyo, tuvalet ve mutfaktan oluşmakta olup;.demir kapısı, su tesisatı ve kanalizasyon gibi alt ve üstyapıları tamamen bitmiş durumda teslim edilmektedir.
Bir konut bedeli 6000 TL’dir. Hayırsever vatandaşlarımız ister bir konut bedelini isterse gücü yettiği ölçüde destek olabilmektedir. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız en yakın cami görevlilerimizle iletişime geçerek veya Müftülüğümüze gelerek kampanyamıza katkıda bulunabilirler.
Yüce Allah mazlumları ve her daim mazlumların yanında olan necip milletimizi berhudar eylesin”.

Editör: TE Bilisim