Bugünlerde bir kez daha vahşet, cehalet ve insanlık dışı bir olaya, kendi bölgemizde yaşamış olmanın üzüntüsü ve utancı içerisindeyiz. Vahşetin, şiddetin, cinsi, dili, dini, ırkı olmaz.

Kadınlara yapılan bu insanlık dışı şiddet olaylarını lanetliyoruz.

 Bu olayların bir an önce son bulması için caydırıcı cezaların uygulanmasının yanı sıra, internet ve televizyon programlarında, dizilerde, şiddeti özendirecek yayınlara gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Anne, eş, kardeş, arkadaş olan kadınlarımıza daha çok sahip çıkmak, onların hakkını savunmak hepimizin boynunun borcudur. 

Çünkü bir toplum için kadın, yükselişin de çöküşün de adıdır.  

Merhum Hamdullah Suphi bir yazısında; "Ey Türk kadını; sen kollarının üstünde yalnız çocuk büyütmek için dünyaya gelmedin, senin aziz kollarına yarın ki Türkiye'nin istikbale ait bütün ümitleri dayanmıştır!..''  

Bizim davamız da bugün bu ümitleri yeşertmek, güçlü kılmak içindir.  

Biz ne Özge Can'ı unuttuk ne Aybüke'yi ne Emine Bulut'u ne de nicelerini... Allah mekânlarını cennet eylesin.

Bu son olaylarda yaşananların tekrar olmamasını temenni ediyor, kadına şiddeti bir kez daha lanetliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. 

Ayrıca, ilçemizde ve ilimizde CoViD 19 vakaları hızla artmaya devam etmektedir. Bizler de  MHP Bafra İlçe Teşkilatı olarak artan vaka sayılarından dolayı programlara ara verdiğimizi belirtiyor ve bütün vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik konusunda gereken hassasiyeti özenle göstermesini rica ediyoruz.

 

Editör: TE Bilisim