CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayla; savaş bir insanlık suçudur, barbarlıktır. Savaş, toplumların refah ve mutluluğu için en büyük tehdittir. Savaşların tek kazananı silah tekelleri ve iktidarlarını şiddete borçlu olan iktidarlardır. Ukrayna- Rusya Cumhuriyetleri arasında çıkan savaş tüm Avrupa’yla birlikte en çok ülkemizi olumsuz olarak etkileyecektir. Her iki ülke ile ticari, kültürel ve Karadeniz de komşuluk ilişkileri yanında birçok bağlantılarımız mevcuttur. Savaş felakettir, yoksulluktur, yıkımdır. Bölgemizde savaşın çıkmasına neden olanları ve savaşı destekleyenleri şiddetle kınıyorum. Unutulmasın, savaş bir cinayettir, insanlık suçudur, barbarlıktır! Tüm sorunların müzakereler yolu ile çözülmesini temenni ediyorum.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Emeklilikte yaşa takılanların sorunları mutlaka çözülmeli ve EYT’li vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden faydalandırılmalıdır. Çalışma hayatında bütün sorumluluklarını yerine getirerek, sigorta pirim miktarı ile çalışılacak günlerini tamamlayan yurttaşlarımızın ne kabahatleri var? Burada sorun erken yaşta işe başlamak ve üretime katkı yapmak suç mu? Emekli sigorta gün sayıları ile primlerini tam ödeyen yurttaşlarımız emekli hakkından faydalandırılmalıdır. EYT’ye takılan vatandaşlarımız başka firmalarda iş bulma imkânları da yoktur, gençler işsiz gezerken EYT li vatandaşlarımıza kim iş verir?  EYT sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturulmalı ve emeklilerin aylıkları asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir.

HASTALAR RANDEVU ALMAKTA ZORLANIYOR

    CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Hasta insanlarımız hastanelerden randevu almakta zorlanıyor. Randevu almayı bir şekilde başaranlar ise tedavi hizmetine ulaşmakta zorlanıyor. Hastaneye tedavi olmaya giden hasta tedavi olmak yerine psikolojik sorunlarla baş, başa kalıyor. Tahlil, tetkik için ayrı bir randevu ve ücret talep edilmesi ise hastayı hastaneden uzaklaştırarak evine kapatıyor. Şikâyetler geliyor! Üç ay sonrasına randevu verdiler acaba üç yaşar mıyım diye soran yurttaşlarız var. Kamuya ait hastanelerde kuyruklar uzuyor ve sorunlar çoğalıyor.

 Zeybek; Özel hastanelerde benzer sorunların yanında yapılan her işlemde ücret talep edilmesi vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaktadır. Tahlil ve diğer işlemlerin tamamında hastadan ücret talep ettikleri şeklinde şikâyetler gelmektedir. Saklık Bakanlığı - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sözleşmesi olan hastanelerin sözleşmeleri gözden geçirilmeli, vatandaşların mağduriyetleri mutlaka giderilmelidir dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim