CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,” 21.08.2020 tarih ve 31220 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” a göre yapılan  İlçe Bazında Sınıflama ve Teşvik Sistemine tepki gösterdi. “Bulundukları ilin gelişmişlik düzeyinin altında bulunan ilçelerde yatırımı teşvik ederek kalkındırmayı amaçlayan programda seçim kriterleri tartışma yaratmıştır.

  Bu çerçevede konuyu değerlendiren Milletvekili Zeybek, “Lâdik, Terme, 19 Mayıs ilçelerimizin teşvik bölge sisteminde 3.derecede bırakılması, yatırımların engellenmesinin gayesi nedir? Bu ilçelerimiz, en az 5. derece bölgesel kalkınmada olması gerekirdi, büyük haksızlık adaletsizlik yapılmıştır. Özellikle Ladik ilçemizin çevresindeki ilçelere göre kalkınmış derecede gösterilmesi hangi kriterlere göre bu sonuca varılmıştır? Ladik ilçesi Samsun ilinin kırsaldaki ekonomik geçimi ile insanlarının en düşük gelir seviyesinde olduğu halde gelir seviyesi neden yüksek gösterilmiştir?

  Belirtilen 60 adet sosyo-ekonomik kriterler nelerdir? İlçelerimiz ve halkının geleceğini, rızkını ve hayallerini belirleyecek böyle önemli bir konuda, karar verilirken ilimizin ve ilçelerimizin Ticaret Sanayi Odaları, Esnaf Odaları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının görüş ve önerileri alınmış mıdır?

Havza, Vezirköprü, Kavak, Asarcık, Yakakent, Alaçam, Salıpazarı, Ayvacık ilçelerimizin tamamı en az 5.derece bölgesel kalkınmada olması gerekirken neden böyle bir değerlendirme yapılmamıştır?

İktidar milletvekilleri ve iktidarın il ve ilçe teşkilatlarının siyasi temsilcileri, alınan bu haksız ve yanlış kararın bizzat sorumlusudurlar. Ladik, Terme ve 19 Mayıs ilçelerimiz halkı, sahipsiz kalmalarının, bu haksızlığa uğramalarının nedenini iktidar milletvekillerine ve yereldeki siyasi temsilcilerine soruyorlar.

Milletvekili Zeybek, “Lâdik, Terme, 19 Mayıs ilçelerimiz kalkınmada 5. bölgede olması gerekmekte olup iktidar yöneticileri ve yetkili otoriteler bu ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın haklı sesine kulak vermek zorundadırlar. Verilen bu haksız ve yanlış karardan acilen geri dönülmelidir. Lâdik, Terme, 19 Mayıs ilçelerimizin en az 5. derece kalkınma bölgesinde olması için her türlü yasal girişim ve çalışmayı yapacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim