SAMSUN'UN 19 Mayıs ilçesinde uzun yıllar Engiz Mahallesi sakinleri zilliyetinde olan tarla ve arsalarının Milli Emlak,dışardan gelerek ihaleye katılan ve  yüksek fahiş fiyata çıkararak yerleri satmaya çalışan kişilerin durdurulması konusunda15 Temmuz Millet Meydanında miting yaparak basın açıklaması ile seslerini duyurmaya çalıştılar.

" VERGİSİNİ BİZ ÖDÜYORUZ YERİ BAŞKASI ALIYOR "

Grup adına açıklama yapan,Engiz Mahallesi Sakinlerinden Gurbetci,Orhan Sarı,” Bizler Engiz Mahallesi sakinleri olarak bir asırdır bu topraklar üzerinde yaşıyoruz.

Dedelerimizden, babalarımızdan bizlere intikal eden araziler üzerinde taşınmaz mallar inşaa ettik. Tarımda, hayvancılıkta ve sanayide ülkemizin ekonomisine katkıda bulunduk. % 80’i yurtdışında olan mahalle sakinleri olarak ilçemizde arsa, dükkan ve binalar almak suretiyle ve daha farklı alanlarda faaliyetlerde bulunmak suretiyle ilçemizin gelişimine ciddi katkılar sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. Lakin son zamanlarda hepimizi derinden yaralayan bir üzüntüyle daha doğrusu bir mağduriyetle karşı karşıyayız. Müşteki olduğumuz iki hususu buradan devlet büyüklerimize arz ediyoruz.

19 Mayıs’ın Milli Emlak Şefliğinin satışını gerçekleştirdiği. uzun yıllardan bu yana zilliyetimizde olan tarla ve arsaların ihale satışında ilçemiz dışından gelerek ihaleye katılan ve ihaleyi sadece yüksek fiyata çıkararak alıp sonra da bizlere satmaya çalışan kişi veya kişiler olduğunu söylemek istiyor bu duruma derhal müdahale edilmesini talep ediyoruz

YERLERİN VERGİSİNİ BİZ ÖDÜYORUZ ÖNCELİK BİZE TANINMASI GEREKİR

Müşteki olduğumuz ikinci konu ise, meskun olduğumuz arazilerin bir kısmı 2B diğer kısmi ise hazine kapsamına dahil edilmiştir. Zilliyet sahibi olarak bizlere Milli Emlak tarafından takdir edilen bedel karşılığında satın olma imkanı sunulmuştur. Ancak civar mahalle ve köyler göz önünde bulundurulduğunda en pahalı satışın Engiz Mahallesi olduğu net bir şekilde görülüyor. Hatta Türkiye standartların üzerinde olduğu bir gerçektir.

Engiz Mahallesi sakinleri olarak bu arazilerin bizlere bağışlanmasını hediye edilmesini tabi ki beklemiyoruz. Ancak yegâne beklentimiz satış bedenllerinin makul ölçülere çekilmesi yönündedir.

Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgilere seslenerek, diyoruz ki, Milli Emlak’ın araziler için takdir ettiği bedel alım gücümüzün üzerindedir. Civar mahalle ve köylerde ki satış bedellerini göz önüne alınarak yeniden bir fiyat belirtmelerini istiyoruz” şeklinde ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim