Sam­sun’un Ve­zir­köp­rü il­çe­sin­de 24 ma­hal­le­de ger­çek­leş­ti­ri­lecek tapu top­lu­laş­tır­ma iş­le­mi­ne karşı çıkan Ada­te­pe Ma­hal­le­si sa­kin­le­ri, yük­le­ni­ci firma tem­sil­ci­si­nin bil­gi­len­dir­me yap­ma­sı­na izin ver­me­di­ler.
Ve­zir­köp­rü Ada­te­pe Ma­hal­le­si İlk-Or­ta­oku­lu'nda ger­çek­leş­ti­ri­len bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sı­na ka­tı­lan va­tan­daş­lar, tep­ki­le­ri­ni dile ge­tir­di­ler. Ma­hal­le sa­kin­le­ri ola­rak bu ça­lış­ma­la­ra ke­sin­lik­le izin ver­me­ye­cek­le­ri­ni be­lir­te­rek firma yet­ki­li­le­ri­nin ma­hal­le­yi terk et­me­si­ni is­te­di­ler.
Ve­zir­köp­rü Ada­te­pe Ma­hal­le Muh­ta­rı Cemil Akbaş, 24 ma­hal­le­de ya­pıl­ma­sı plan­la­nan tapu top­lu­laş­tır­ma ça­lış­ma­sı­na Ada­te­pe ile baş­lan­dı­ğı­nı, ma­hal­le sa­kin­le­ri­nin ise ara­zi­le­rin­de bu ça­lış­ma­yı is­te­me­dik­le­ri­ni, ça­lış­ma­nın zorla ya­pıl­ma­sı­na da karşı çık­tık­la­rı­nı söy­le­di.
Ma­hal­le sa­kin­le­ri ise, "Bizim ara­zi­le­ri­miz­le oy­na­ma­sın­lar, ara­zi­le­ri­miz kim­se­ye peş­keş çe­kil­me­sin. Ya­pı­lan bu mü­da­ha­le­ye ke­sin­lik­le izin ver­me­ye­ce­ğiz. Böyle bir tapu top­lu­laş­tır­ma­sı is­te­mi­yo­ruz" de­di­ler.
Ma­hal­le sa­kin­le­ri­nin ko­nuş­ma­cı­la­ra izin ver­me­di­ği bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sın­da sık sık "İste­mi­yo­ruz" diye ba­ğır­dık­la­rı göz­len­di.
İHA

Editör: TE Bilisim