Milliyetçi Hareket Partisi Bafra ilçe Başkanı Barbaros Turna ” 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ” nedeniyle yayınladığı mesajında;

Cumhuriyet Bayramımızın 98.yıldönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, vatan uğruna gözünü kırpmadan can veren şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyor manevi huzurlarında kurdukları Cumhuriyete bütün gücümüzle sahip çıkacağız.

 

Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve aziz milletimiz tarafından topyekûn bir ulusun bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin en önemli destanıdır. Bizlerde bu şanlı destanın 98. yıl dönümünde milletçe gurur ve heyecan içerisindeyiz.

Her türlü imkânsızlık ve zorluğa rağmen verilen istiklal mücadelesi aziz milletimizin vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı, inancı ve kararlılığı ile adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

            Bu büyük zafer kahramanlarımız tarafından bize bırakılan en gurur verici mirastır. Bugün ülkemiz; büyüyen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin kültürel yapısı ile uluslararası alanda önemli bir saygınlık kazanmıştır. Yarınlara daha güçlü daha refah daha yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak için birlik, beraberlik ve inançla bir arada olmalıyız. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini bölmek ve parçalamak isteyen hainlerin oyunları boşa çıkacaktır.

Cumhuriyetimizi korumak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak ortak bir gelecek ve geçmişi paylaşan bu ülkede hepimizin müşterek vazifesidir. Bu önemli vazifeyi yerine getirmek adına ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle her daim okumalı, araştırmalı, üretmeli, ülkemizi geleceğinin temellerini sağlam atmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı’nda, 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

 

Editör: TE Bilisim