Sam­sun Ata­kum Recep Tan­rı­ver­di Or­ta­oku­lu bün­ye­sin­de­ki ye­ni­le­nen spor sa­lo­nu­na mer­hum milli gü­reş­çi ve aynı za­man­da beden eği­ti­mi öğ­ret­me­ni Salih Şahin’in ismi ve­ril­di.
Ata­kum il­çe­sin­de bu­lu­nan Recep Tan­rı­ver­di Or­ta­oku­lu’nun spor sa­lo­nu ye­ni­len­di. Ye­ni­len spor sa­lo­nu­na ise 2019 yı­lı­nı ha­ya­tı­nı kay­be­den milli gü­reş­çi ve beden eği­ti­mi öğ­ret­me­ni Salih Şahin’in ismi ve­ril­di. Spor sa­lo­nu önün­de dü­zen­le­nen tö­ren­de ilk ola­rak Ata­kum Kay­ma­ka­mı Kemal Yıl­dız bir ko­nuş­ma ger­çek­leş­tir­di.
Son­ra­sın­da kür­sü­ye gelen Ata­kum İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü İrfan Yetik, “Salih Şahin’in ölüm yıl­dö­nü­mün­de spor sa­lo­nun­da adını ya­şa­ta­rak öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze ilham ver­me­si­ni amaç­la­dık” dedi.
Aka­bin­de spor­cu­nun eşi Gülay Şahin, eşi­nin is­mi­nin spor sa­lo­nun­da ya­şa­tıl­dı­ğı için te­şek­kür­le­ri­ni be­lirt­ti. Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan kur­de­le ke­si­mi ya­pıl­dı.
Milli Spor­cu Salih Şahin’in ka­ri­ye­ri ise şu şe­kil­de:
1969 yı­lın­da Ordu’da doğdu. Lise öğ­re­ni­mi­ni Ordu Fatih Li­se­si'nde ta­mam­la­dı. On­do­kuz Mayıs Üni­ver­si­te­si Beden Eği­ti­mi ve Spor Öğ­ret­men­li­ği Bö­lü­mü'nden 1995 yı­lın­da mezun oldu. Sam­sun İmam Hatip Li­se­si, 50. Yıl Li­se­si, Sam­sun Fen Li­se­si ve Cum­hu­ri­yet Ana­do­lu Li­se­si'nde görev yaptı. Bir­çok ba­şa­rı­ya imza ata­ca­ğı güreş spo­ru­na 1986 yı­lın­da Ordu’da lise öğ­re­ni­mi sı­ra­sın­da baş­la­dı. 1989 yı­lın­da Rize Çay­kur Spor Ku­lü­bü adına gü­reş­me­ye baş­la­dı. Spor­cu­luk ka­ri­ye­ri ba­şa­rı­lar­la dolu olan Şahin ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı mü­sa­ba­ka­lar­da da bir­çok de­re­ce elde etti. 1990'da Gre­ko­ro­men Bü­yük­ler Ka­te­go­ri­si Ağır Sık­let Tür­ki­ye ikin­ci, 1990 Ulus­la­ra­ra­sı Vehbi Emre Güneş Tur­nu­va­sı'nda üçün­cü­lük, 1991'de Gre­ko­ro­men Bü­yük­ler Ka­te­go­ri­si Ağır Sık­let Tür­ki­ye Şam­pi­yo­nu, 1994'te Üni­ver­si­te­ler Arası Judo Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı'nda üçün­cü oldu.
Tür­ki­ye ge­ne­lin­de sos­yal ve kül­tü­rel fes­ti­val­ler­de ya­pı­lan yağlı gü­reş­ler­de, baş ve ba­şal­tı şam­pi­yon­luk­la­rı ve de­re­ce­le­ri elde eden Salih Şahin, 8 Ocak 2019 ta­ri­hin­de kan­ser­den ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. Salih Şahin’in ce­na­ze­si Ordu Göl­köy’de def­ne­dil­di.
İHA

Editör: TE Bilisim