İller Bankasının başarılı KİT’lerden biri olduğunu ifade eden Ahmet YENİ, “Banka, Türkiye genelinde 2950 adet belediye, 81 il özel idaresi için her türlü kentsel projelerde faaliyetlerini sürdürüyor. İller Bankası mahalli idarelerle Finansman temini, Proje geliştirme,  Danışmanlık ve teknik yardım,  Yatırım faaliyetleri,  Yerel yönetimlere kaynak transferi olmak üzere beş ana konuda işbirliği yapmaktadır.  Harita, imar planı, içme suyu, kanalizasyon, her türlü arıtma, katı atık, jeotermal enerji, çevre düzenleme, kentsel dönüşüm alanlarında yoğun hizmet vermektedir. 2012 yılında İller Bankasından talepte bulunan belediyelerimize çeşitli işler için yaklaşık 4 Milyar TL kredi tahsis edilmiştir. 2012 yılında 232 harita, 82 imar planı, 134 içme suyu, 202 kanalizasyon, 282 diğer altyapı (yol, köprülü kavşak vb) ve 378 üstyapı olmak üzere toplam 1.310 adet iş yürütülmüştür. 2012 yılında yapımı tamamlanan; 114 adet harita, 30 adet imar planı, 33 adet içme suyu tesisi, 67 adet atık su şebeke tesisi ve atık su arıtma tesisi ve 89 adet çeşitli kentsel üstyapı tesisi belediyelerimizin hizmetine sunulmuştur.

 

BELEDİYELERE 1.574 ADET ARAÇ

Yerel yönetimlerin kentsel hizmetlerinin yerine getirilmesinde ihtiyaç duyduğu her türlü malzeme, donanım, araç ve gereç ihtiyaçlarının karşılanması için 2012 yılında 891 Belediyeye 800 milyon TL kredi kullandırılmıştır. Çeşitli iş makinesi, otobüs, kamyon ve benzeri 1.574 adet araç satın alınarak belediyelerimize teslim edilmiştir.

 

5 MİLYAR 224 MİLYON TL YATIRIM

İller Bankası 2013 yılında yerel yönetimlerin her türlü kentsel projeleri ile kaynak geliştirme faaliyetleri için; Banka kaynaklarından 4 Milyar 200 Milyon TL, Hibe kaynaklardan 675 Milyon TL, Dış Kaynaklardan 349 Milyon TL olmak üzere, Toplam 5 Milyar 224 Milyon TL yatırım plânlanmıştır.

 

MUHALEFETTEN TEŞEKKÜR

Komisyon üyesi olmadığı halde toplantıya katılan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslonoğlu ve Süleyman Çelebi toplantının başında, değerlendirmede objektif davrandıkları ve belediyelerin problemlerinin çözümü konusunda duyarlılık gösterdikleri için İller Bankası yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ederek toplantıdan ayrıldılar. Bu tutum karşısında Komisyon Başkanı Ahmet YENİ, muhalefetin yapılanları taktir etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ferit Mevlüt Aslonoğlu ve Süleyman Çelebi’ye teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim