Bu ürünler havayı kısa sürede temizleyerek kötü kokuları giderir. Ayrıca nem içinde muhafaza edilen yağların da mutfağa yayılmasına engel olur. Güvenlik önlemleri adına mutfaklarda yangın çıkmasını engelleyen ürünlerdir. Davlumbaz fiyatları markaya, modele, motor gücüne, tasarımına ve teknik özelliklerine göre belirlenmektedir. Yüksek çekiş gücüne sahip olan ürünler ultra sessiz motor özelliği, seramik ve çelik yüzey seçenekleri ve farklı aydınlatma opsiyonlarıyla satışa sunulur.

Davlumbaz türleri, ankastre mutfağınızın genel yapısına ve mimari özelliklerine göre değişmektedir. Bir ürün satın almadan önce motor çekiş gücüne dikkat etmelisiniz. Geniş hacimli mutfaklarda doğru hava temizliği için yüksek çekiş gücüne sahip ürünler tercih edilmelidir. Ürünler farklı güç seçenekleri ve teknik donanımlarla akrep.com’da sizler için satışa sunulmaktadır.

Davlumbaz Nasıl Çalışır?

Ankastre davlumbaz modelleri mutfak dolapları ve beyaz eşyalarınızla uyumlu dekoratif özelliğe sahip ürünlerdir. Mutfakta ortaya çıkan yemek kokularını filtreler ve havalandırma kanalları üzerinden bu kokuların tahliye edilmesini sağlar. Ayrıca ocağınızın üstünde ortaya çıkan dumanı da yok eder. Buna ek olarak ortaya çıkan nemi azaltır ve düzenli temiz hava sirkülasyonu sağlar. Ocağın üzerine takıldığı için kirli hava ile duman mutfağınıza dağılmadan fanlar üzerinden emilmektedir.

Davlumbaz seçerken mutfak genişliği ve ergonomisi dikkate alınmalıdır. Doğru davlumbazı seçerek yemeklerinizi sorun yaşamadan pişirebilir ve ocaklarınızın temizliğini de kolaylaştırabilirsiniz. Yüksek ısı ve yoğunluk sebebiyle kısa süre içinde yıpranan ve oksitlenen sac ya da alüminyum malzemeden oluşan ürünlerden ziyade paslanmaz çelik modelleri tercih etmek daha sağlıklıdır. Farklı renk ve tasarımlarla sunulan modeller mutfağınızın önemli bir tamamlayıcısıdır. Ürün sayesinde mutfaktaki ağır koku ve dumanı diğer odalara yayılmadan atabilirsiniz. Ayrıca yağ ve kireç parçacıklarını da emmektedir. Aradığınız ankastre davlumbaz modelleri için akrep.com adresini ziyaret edin.

Ankastre Davlumbaz Nasıl Temizlenir?

Ankastre davlumbaz yüzeyi hassastır. Bu sebeple kolayca çizilebilir. Dolayısıyla temizlerken sert malzemeler kullanmaktan kaçınmalısınız. Yumuşak nemli ılık bir bez yardımıyla kolayca silebilirsiniz. Aşındırma özelliğine sahip toz ya da sıvı deterjanlar ürüne zarar verebilir. Ankastreler için uygun olan deterjanları tercih edebilirsiniz.  Ayrıca sağlık için asit içeren ürünlerle temizlemekten de kaçınmalısınız.

Ankastre davlumbaz filtresi yağ ve toz tutar. Bu yüzden davlumbazı uzun süre temiz tutmak için filtreyi düzenli olarak temizlemeniz önerilir. Filtre temizliği yaparken makinede de yıkayabilirsiniz.  Ayrıca davlumbazlarda yer alan koku filtresi de ortalama 6 ayda bir değiştirilmelidir. Aradığınız özelliklere sahip ankastre davlumbaz türleri, farklı dekoratif özellikleriyle akrep.com adresinde satışa sunuluyor.

Editör: TE Bilisim