Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubu Derneği'den (OMYEGDER) marka değeri yükselen Engiz Çileği ile ilgili 19 Mayıslı üretici ve üretici adaylarına yönelik "Çilek Eğitimi" düzenlendi.

Eğitmenliğini Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Prof.  Leyla DEMİRSOY'un yaptığı programda teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı eğitim çalışması gerçekleştirildi.  19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen teorik eğitim de çilek üretim teknikleri, sulama yöntemleri, dikim ve hasat dönemleri konuları işlendi.

19 Mayıs ilçesinin başarılı çilek üreticilerinden olan Engiz Çilek Evi'ne ait çilek tarlalarında gerçekleştirilen uygulamalı eğitimin ardından üreticilere üretim yaparken kullanabilecekleri eldiven, şapka, tulum ve katılımcı belgeleri verilerek program sona erdi.

Eğitim sonrası OMYEGDER Yönetim Kurulu Başkanı  Tolga EREL 19 Mayıs ilçesinin tarım potansiyelinin yüksek olduğunu OMYEGDER olarak 19 Mayıs ilçemiz de tarım sektörünün kalkınması ve üreticilerimizi bilinçlendirmek için eğitim çalışmalarına devam edeceğimizi ifade etti.

Simge Nur DEMİR

Editör: TE Bilisim