19 Mayıs ilçesinde kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetler yürüten Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubu Derneği (OMYEGDER) 19 Mayıs ilçesinde bulunan Sivil Toplum Örgütlerinin Yönetim Kurulu üyelerine idari ve teknik kapasitelerini arttırmaya yönelik eğitim programı gerçekleştirmiştir. 19 Mayıs Belediyesi binasi icerisindeki Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve 35 Sivil Toplum Örgütünün temsilcilerinin davet edildiği programa katılım yoğun olmuştur.

Eğitmenliğini Samsun Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Sayın Sıddık ALAGÖZ ve Şef Sayın Oğuz KESKİN'in yaptığı programda dernekleşmenin önemi,  derneklerin kurulum aşamaları, uygulamalarda yaşanan sorunlar ve güncellenen kanun maddeleri konularında bilgilendirme yapılmıştır. Soru cevap bölümünden sonra OMYEGDER Yönetim Kurulu Başkanı Tolga EREL'in Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Sayın Sıddık ALAGÖZ ve Şef Sayın Oğuz KESKİN'e eğitim programına katılarak bilgilendirme yapmaları sebebiyle teşekkür belgelerinin takdim etmesinin ardından program sona ermiştir.

Eğitim sonrası OMYEGDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tolga EREL "Derneklerimizin idari ve teknik kapasitelerinin arttırılması ile daha verimli çalışmaları ve bu verimlilikle daha faydalı işler ortaya çıkarmaları amaçlanmıştır. 19 Mayıs ilçemiz de eksikliğini gördüğümüz alanlarda bilgilendirme ve eğitim çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz" açıklaması yapmıştır.

Editör: TE Bilisim