Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistemi'nin 10 Ekim'de yolcu taşımaya başlaması planlanırken, resmi açılışını ise aynı ay içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.
Hafif Raylı Sistem Projesi'nde gelinen nokta hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 108 milyon euroya mal olan projede son noktayla gelindiğini, 15.7 kilometre uzunluğundaki OMÜ ile şehir merkezi arasındaki hattın çalışmaya başlayacağını söyledi. Güzergahta 16 araçla 90 bin yolcu kapasite ön görülerek hizmet verileceğini ifade eden Yılmaz, güzergahta 21 adet istasyon bulunduğunu, 2011 yılının Haziran ayında tamamlanması programda olan sistemin 8 ay erken hizmete gireceğini belirtti.
Projede 10 Ekim Pazar günü ücretsiz halk taşımacılığına başlanılacağının müjdesini veren Yılmaz, "3 gün içinde elektronik bilet işi için eksiklikler var, gidermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü paralı taşıma yapacağız. Ekim ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'a gelmesiyle resmi açılışı yapacağız" dedi.
Test sürüşleri sırasında meydana gelen kazayla ilgili bilgi veren Yılmaz, "Maalesef kaza oldu. Korkuttu bizi. Tamamen elektronik makas sisteminin, bir elektronik kumanda düzeninde olan yazılım problemi yüzünden kaza oldu. OMÜ istikametinden Samsun istikametine giden tren depoya giren bir ray makasını geçerken, makas trenin geri kalan kısmını depoya çevirmeye çalışıyor. Elektronik ters kumandayla çalıştı. Üzücü olay oldu. Allah korudu. Can kaybı olmadı. Ama trenin hasar var. Geçici kabulü yapılmadığı için hasar üstlenici firmaya ait. O da sigortadan tanzim edecek" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim