T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve Nestlé Türkiye iş birliğinde 2012 yılından bu yana yürütülen Sağlıklı Adımlar Projesi’nin resim yarışmasında iki büyük ödülü Samsunlu öğrenciler kucakladı. Bu yıl ilk kez çevrimiçi olarak düzenlenen yarışmada, Samsun Kocatepe İlkokulu’ndan Melisa Sare Çelik ikincilik, Samsun Mimar Sinan İlkokulu’ndan Mete Samancıoğlu mansiyon ödülüne layık görüldü.

Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Sağlıklı Adımlar Resim Yarışmasına, 2021-2022 eğitim öğretim döneminin birinci yarıyılında projenin yürütüldüğü 406 okuldan 2 bin 179 öğrenci katıldı. İlkokul üçüncü sınıf öğrencilerinin yeteneklerini sergilediği yarışmada İstanbul Çengelköy İlkokulu’ndan Nehir Yamaner yarışmada birincilik kazanırken, Samsun Kocatepe İlkokulu’ndan Melisa Sare Çelik ikinci, İstanbul Tuna İlkokulu’ndan Süleyman Ali Zambak ise üçüncü oldu.

Proje paydaşlarından oluşan jüri heyeti ayrıca, Samsun Mimar Sinan İlkokulu’ndan Mete Samancıoğlu ve İstanbul Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu’ndan Ayşe Mina Tekin’i mansiyon ödülüne layık buldu.  

Öğrenciler Dijitalde Yarıştı
Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte içerikleri dijitale taşınan Sağlıklı Adımlar Projesi’nin resim yarışması da ilk kez çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Becerileri ve projenin içeriklerinden öğrendikleri bilgileri kullanarak yarışan öğrenciler çizimlerini projenin resmi internet sitesine yükledi.

Çocukların beslenme, sağlık, kişisel hijyen ve fiziksel aktivite konularında bilinç düzeylerini artırmayı ve dengeli beslenme alışkanlıklarına sahip olmalarını desteklemeyi amaçlayan projenin yarışması dijitalleşmenin de sağladığı imkanlarla daha fazla öğrenciye ulaştı. Proje yarışmasında, Samsun’da iki farklı okulda öğretim gören öğrenciler birbirinden güzel resimler ile eğlenceli ödüllerin sahibi oldu.

Sağlıklı Adımlar Resim Yarışması’nın 9 yıldır dereceye giren tüm eserleri projenin resmi internet sitesinde sergileniyor.

 

 

Editör: TE Bilisim