Aslen Artvinli olup, Samsun Ondokuzmayıs ilçesinin Engiz Mahalesi'nde ikâmet eden;  Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun, asle Ordulu olup; Samsun Atakum'da ikâmet eden ozan, bestekar ve emekli öğretmen İsa Kahraman, emekli Fizik Öğretmeni ve Bafra Lisesi'nde  görev yapmış olan Fahrettin Kurban, aslen Adıyamanlı olup, 43 yıldan bu yana Samsun Ondokuzmayıs ilçesinde ikâmet eden; emekli öğretmen ve ozan Ali Çakır ile aslen Bafralı olup, Samsun Atakent'e yerleşen şair, yazar, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay Zerrin; Samsun Ondokuzmayıs ilçesinde bir araya geldiler.

3 epilepsi hastası biri kız, 2'si erkek evladı olan ve bu 3 çocuğundan önce  oğulları Hasan Hüseyin ve Ahmet Mücahit vefat eden, ardından, eşi Hava Dursun'u da kaybeden şair Alaeddin Dursun'un Ondokuzmayıs ilçesindeki evleri gözyaşlarına  boğulmuştu.

Şiirleriyle hayata tutunan ve edebiyat piyasasında 7 kitabı bulunan Hak Şairi Alaeddin Dursun'un yine epilepsi hatası kızı Cansu Sultan Dursun da Ondokuzmayıs Tıp Fakültesi'ndeki yoğun bakımda uzun bir srüedir yaşam mücadelesi veriyor.

3 şar ve sanatçı arkadaşı, bu vesileyle; Halk Şair Alaeddin Dursun'a kızı Cansu Sultan için geçmiş olsun, 2 çocuğu ve eşinin vefatı nedeniyle de başsağığı ziyaretinde bulundu.

Önce Ondokuzmayıs ilçesindeki bir çay evinde çay içip sohbet eden 3 arkadaşa; emekli Fizik Öğretmeni Fahrettin Kurban da eklendi ve 4 arkadaş daha sonra  bir lokanada paça çorbası içip sohbetlerine bir süre de de burada sohbet edip, ayrıldılar.

Haber: Oktay ZERİN- Samsun

Editör: TE Bilisim