Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, salon sporlarına başlayacak olan kişinin hem kardiyolojik açıdan hem de ortopedik açıdan check-up'tan geçmesini tavsiye etti.
Spor yapmanın önemine değinen Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, "Spor yapmak, sağlıklı olarak kilo almayı sağlar, vücudun Ph seviyesi dengeler, romatizma, kanser gibi hastalıkların önüne geçer, ruh halinin iyileşmesine sebep olur, endorfin salgılamasına sebep olur.
Bu anlamda 21. yüzyılda özellikle modernite ve hızlı yaşam döngüsünün artmasıyla spor günümüzde daha önemli bir hale gelmiştir.
SALON SPORLARINA İLGİ ARTIYOR
Yaz aylarında ilkbahar da açık havada spor yapmak daha sağlıklıdır. Fakat kış aylarında havanın soğumasıyla birlikte salon sporlarına ilgi gün ve gün artmaktadır. Özellikle covid-19 pandemisinin devam ettiği günümüzde salon sporlarına dikkatle bakmakta fayda var. Bu anlamda salon sporlarına başlamadan önce hem kardiyolojik açıdan, hem de ortopedik açıdan vücudunuzu check-up'tan geçirmenizi tavsiye ediyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilisim