T.C. SAMSUN İCRA DAİRESİ 2019/1665 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANISatılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİSamsun ili İlkadım ilçesi Derecik mahallesi, 7009 ada, 19 parsel 8061,17 m2 yüzölçümlü, Ana taşınmaz niteliğinin Betonarme Altı Katlı Okul ve Arsası vasfında taşınmazdır. Taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Özel eğitim Alanı 4 katlı yere isabet etmektedir. Emsal 1.30 yapılaşma koşulu bulunmaktadır. Ayrıca taşınmazın bulunduğu parsel, 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında rezerv yapı alanı ve riskli alan olarak belirlenen yerler ile riskli yapıların bulunduğu yerlerde bulunmamaktadır. Parsel etrafında yapılaşma tamamlanmış olup, çevre parsellerde yüksek yapılar, huzur evi ve özel bakım merkezi bulunmaktadır. Belediyenin sağladığı hizmetlerden faydalanmaktadır. Elektrik, su telefon, kanalizasyon ve ulaşım problemi bulunmamaktadır. Taşınmazın bulunduğu parsel TED Koleji, Doğa Okulları, Final Koleji gibi özel okulların bulunduğu alanda yer almakta olup; aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Bulvarına cephesi bulunmaktadır. Yaklaşık olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi huzurevine 220 metre, Gülizar Hasan yılmaz Spor lisesine 450 metre, Atakum Belediyesi Seyir Terasına 1,5 km, Samsun-Ankara yoluna 1,6 km mesafede yer almaktadır. Taşınmaz 2 bodrum kat + zemin kat + 3 katlı betonarme okul binası ve tesise ait çevre düzenlemesi bulunmaktadır.
Parsel çevresi duvar ile çevrili girişinde güvenlik kulübesi, bina etrafında çevre düzenlemesi ve açık spor alanı bulunmaktadır. Binanın dış cephesi sıvalı ve boyalı olup bazı dış cephe bölümlerinde kompozit panel kaplama ve dekoratif taş kaplama uygulaması yapılmıştır.Satışa çıkarılacak taşınmaza ait 20/01/2016 tarihli yapı ruhsatı, 04/10/2016 tarihli yapı kullanma izin belgesi bulunmaktadır. Taşınmazın 2.bodrum katında kapalı spor salonu ve havuz makine dairesi, 1. bodrum katta: sığınak fuaye, yemekhane, yüzme havuzu, zemin katta, okul girişi, kütüphane, laboratuvar, anaokulu bölümü, veli görüşme ve rehberlik odaları, wc ve depolar, 1.2. ve 3. katlarda 24 adet ilkokul dersliği, 15 adet ortaokul dersliği, 12 adet lise dersliği, müdür odaları ve kat wc'leri bulunmaktadır. çatı katında su deposu bulunmaktadır. Zemin katta 40 m2, 1. katta 38 m2 ve 130 m2 olmak üzere 3 adet teras alanı bulunmaktadır. Mimari projesinde sığınak olarak gösterilen alan konferans salonu olarak düzenlenmiştir.Yapının giriş holü, kat holleri, yemekhane ve mutfak tabanları granit kaplama, derslik tabanları heterojen pvc döşeme, yapı iç duvarları sıvalı ve boyalıdır. İç kapıların bir kısmı ahşap, bir kısmı alüminyum doğramadır. Pencereler ve dış doğramalar alüminyumdur. Islak hacimlerin ise taban ve duvarı fayans kaplamadır. Yapıda asansör bulunmaktadır. Isınma doğalgaz ile sağlanmaktadır. Yapının çatı su yalıtımı yapılmıştır. Okul binası 4.sınıf A grubu yapı sınıfına girmektedir.(Özelliği olan Büyük Okul Yapıları).
Adresi Derecik Mahallesi 1443.Sokak Bahçeşehir Koloji No:1 İlkadım / SAMSUN
Kıymeti 28.783.130,50 TL (İcra Hukuk Mahkemesince Tespit edilen Tutar)

Ayrıntılı bilgi için;     https://www.ilan.gov.tr/ilan/727505/emlak/is-yeri-ve-ticari-isletme/samsun-ilkadimda-6-katli-okul-ve-arsasi-icradan-satiliktir

Editör: TE Bilisim