Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin tanıtımı Ankara'da yapıldı.  Yapılacak konutlar listesinde Samsun'da Samsun Merkez başta olmak üzere Çarşamba,Canik,İlkadım,Havza,Kavak ve 19 Mayıs ilçeleri  yer alırken Bafra ve Alaçam listede yer almadı.
Yapılan açıklamada ve listelerde ise Samsun Bölgesinde ise Çarşamba ilçesinde 600, Canik İlçesinde 320 , İlkadım ilçesinde 200, Samsun Merkezde 1900, 19 Mayıs ilçesinde 380 , Havza ve Kavak ilçelerinde yeterli sayıda konut sosyal konut projesi ile sahiplerini bulacak.

Tanıtımda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,’’ Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı kampanyasının toplantısı vesilesiyle bir aradayız. Öncülük eden Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımız ile TOKİ'mizi tebrik ediyorum. Vatandaşlarımıza, evleri, arsaları ve işyerlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizi her alanda olduğu gibi konut üretiminde de asırlık hizmetlerle eserlerle, projelerle buluşturduk. TOKİ vasıtasıyla hiçbir ülkenin hayal bile edemeyeceği atılımla tam 1 milyon 170 bin konut inşa ettik. 
Başvurular 14 Eylül çarşamba günü  başlıyor, Ekim ayı sonuna kadar sürecek. İlk temel Ocak ayında atılacak. Bunların içerisinde oturan vatandaş sayısını 10 milyonun üzerine çıkaracağız. İsmini de ilk evim, ilk iş yerim olacak.
İlk etap konutlarını azami 2 yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmek istiyoruz. Hedefimiz tüm il ve ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır. Konutların 50 binini İstanbul'da, 18 binini Ankara'da, 12 bin 500'ünüİzmir'de, 8 bin 650'sini Bursa'da, 7 bin 500'ünü Konya'da inşa edeceğiz.’’dedi.

 

Editör: TE Bilisim