İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, pazartesi günü itibarıyla programlarına memleketi Havza’dan başladı.

İYİ Parti Havza İlçe Başkanlığı ziyaretinde bulunan Usta,Türkiye gündemini ve Havza’nın sorunlarını teşkilat üyeleriyle konuştu. Çözüm önerileri sunduğundan, Havza’nın kalkınması ve iyileştirilmesi için mücadele verdiklerinden bundan sonra da bu mücadeleye devam edeceklerinden bahsetti.

Sosyal medya hesabından bir gün önce paylaştığı program çerçevesinde gezilerine devam eden Usta, Havza Madeni İşler Odası, Havza Kahveciler Odası ve Havza Bakkallar ve Esnaf Odasını ziyaret etti. Oda Başkanlarıyla küçük esnaf ve vatandaş hakkında konuşmalar sırasında; kahvecilerin sıkıntıları, zincir marketlerin küçük esnaf ve bakkallar üzerindeki etkisi ve vatandaşın geçim zorluğu, konu başlıklarından bazılarıydı.

Hız kesmeden ziyaretlerine devam eden Usta’nın bir sonraki durağı Havza Ticaret ve Sanayi Odasıydı. Düzenlenen toplantıda Havza OSB projeleri değerlendirilirken Havza için yapılabilecek diğer projeler hakkında hasbihal edildi.

Havza Ticaret ve Sanayi Odasından sonra Havza Ziraat Odasına giden Usta, çiftçinin sıkıntılarını dinledi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı tarafından açıklanan çiftçi ve esnaf yardım paketini oda başkanlarına sundu.

Havza’nın önemli ve değerli markası olarak bahsettiği OTAT’a ziyarette bulunan Usta, gıda sektörü ve üretim hakkında değerlendirilmelerde bulunduklarını vurguladı.

Usta’nın ziyaret ettiği ikinci ilçe Vezirköprü oldu. İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanlığı ziyaretinde bulunan Usta, Vezirköprü halkının sorunları dinledi.

Sadece sorunları dinlemekle kalmayan Usta, ‘’gerek TBMM’de gerek Plan ve Bütçe Komisyonunda Vezirköprünün sorunlarını dile getirdik’’ dedi.

Türkiye’de intihar eden vatandaşlardan ve  ekonomik sıkıntılardan bahseden Usta, ‘’İYİ Parti ekonomi konusunda güçlü bir ekibe sahip’’dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda Samsun için yaptığı konuşmalar ve işlerden bahseden Usta, ‘’Vezirköprü yolu için 30 milyon TL ödenek koyulması için verdiğimiz önerge reddedildi’’ dedi.

Vezirköprü için hasat makinesi sözü aldığından bahseden Usta, Türkiye’deki en iyi  kenevir Vezirköprü’de üretiliyor; bizde bu üretime destek olmak için hasat makinesi istedik, Bakan vereceğine dair söz verdi’’dedi.

Vezirköprü’ye yeni yapılan Vezirköprü Hastanesi Başhekimi Osman Karakuş’a hayırlı olsun ziyarete giden Usta, hastanenin bölümlerini gezerek, Başhekim Karakuş’tan vatandaşın sağlık durumu ile ilgili bilgi aldığını ifade etti.

Son dönemlerde gündemde olan Vezirköprü Adatepe Mahallesi, toplulaştırma çalışmaları esnasında yapılan bazı yanlışlar için Usta’yı davet etmişlerdi. Mahalle sakinleriyle açık havada kalabalık bir toplantı yapan Usta, ‘’bir proje yapılırken bazı hatalar olabilir, burada yapılması gereken vatandaşı mağdur etmeden projenin uygulanmasıdır’’dedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Asarcık programını başka bir zamana ertelediklerini sosyal medya hesabından duyuran Usta için günün son durağı, İYİ Parti Ladik İlçe Başkanlığı oldu. Ladik’in girişinde İYİ Parti Ladik Gençlik Kolları tarafından meşalelerle yapılan karşılamaya ‘’Birlikte güçlüyüz’’ diyerek yanıt verdi.

Yapılan ziyaretlerde vatandaşla konuşan Usta, tüm ilçeleri ve köyleri karış karış gezerek sorunları dinleyeceğiz ve çözüm önerileri sunacağız’’dedi

Arzu VURAL

Editör: TE Bilisim