İçişleri Bakanlığı talimatıyla Türkiye’de eş zamanlı uygulama yapan Bafra Kaymakamlığı Alpaslan Türkeş parkı ışıklarında “Yayalar için 5 adımda güvenli trafik” uygulaması yaptı.

yayalar-icin-5-adimda-guvenli-trafik-uygulamasi-yapildi-001.jpg

Yayalar için 5 adımda güvenli trafik Uygulamasına, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer, Bafra Emniyet Müdürü Bünyamin Temur’da katıldı.

yayalar-icin-5-adimda-guvenli-trafik-uygulamasi-yapildi.jpgyayalar-icin-5-adimda-guvenli-trafik-uygulamasi-yapildi-002.jpg

“TRAFİK YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN 5 ADIM ÇOK ÖNEMLİ”

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen yaptığı açıklamada, “7-13 Mayıs trafik haftası nedeni ile çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz.  Geçen yıl “Yayalar kırmızıçizgimiz” , “hayat bir hareketine bakar  mottolarıyla etkinliklerimize devam ediyoruz. Bu bayram yine “kemerle bağlan Bayrama” mottosuyla çalışmalarımızı sürdürdük ve % 50 üzerinde trafik kazalarında azalma meydana geldi.  Bafra jandarma ve Bafra Emniyet Müdürlüğü personellerimizle “5 adımda güvenli trafik” uygulamamızı yapıyoruz. Özellikle dikkatini çekmek istediğimiz alan halkımızın kullandığı trafik işaretleri ve yaya geçitleri. BU vesileyle vatandaşlarımıza hazırlamış olduğumuz broşurları veriyoruz.  Bafralı hemşerimizden, trafik işaretlerine, trafik ışıklarına ve yaya geçitlerine dikkat etmelerini ve özellikle akşamları görünebilen elbise giymelerini rica ediyoruz” dedi.

yayalar-icin-5-adimda-guvenli-trafik-uygulamasi-yapildi-004.jpg
yayalar-icin-5-adimda-guvenli-trafik-uygulamasi-yapildi-003.jpg

Kaynak: Yayalar için 5 adımda güvenli trafik uygulaması yapıldı

Editör: TE Bilisim