Samsun`un 19 Mayıs İlçesinde Yeniden Refah Partisi 19 Mayıs Düğün salonunda  Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal`ın katılımı ile 2. olağan kongresini   gerçekleşti.

 

“Fındık 54 TL Değil 108 TL Olmalıdır”

 

Fındık fiyatlarından halkımız rahatsız olduğunuz söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal “Gübre Yüzde 800 Artmış, Tohum artmış, mazot yüzde 500 artmış hala beyfendi şükürsüzsünüz daha ne istiyorsunuz diyor. 2016 yılında Fındık   5,95 dolar iken şimdi ise 4,13 dolar şükredin ama bir daha iktidarda kalırsa bunu zor alırsınız. İthalat ihracatta iktidar yalan söylemenin bir taktiğini buldular. Bizim diyor İthalat dünya da 1. diyor vallahi doğru söylüyor Şuanda 5 milyar dolar ihracat yapmışsanız 24 Milyar dolar ithalat yapıyorsunuz. Ama asıl sorun şu ithal etmek için yüzde 82 oranında İhrac etmiş. Yani biz direk dışarıya satmadık dışarıdan buğday aldık un yaptık sattık. Gecen sene Fındık ihracatımızdan kazandığımız para 2,3 Milyar dolardı ama kazanan İtalyan şirketiydi sen değilsin. Yani bizim fındığımız üzerinden İtalyan Şirketi para kazandı. 54 TL değil 108 TL ver fındığa.” diye konuştu.

 

Yıllık 120 Milyar Dolar Para Kazandıracağız

Bizim projelerimiz 120 Milyar Dolar kazandıracağını söyleyen Prof. Dr. Doğan Aydal “ Hazırladığımız bütün projeler bilimsel ayağa yere basan projelerdir. Minimum bizim projelerimiz devlete yıllık 120 Milyar Dolar para kazandıracaktır. Bu da toplumun bir cok derdini çözecektir.” dedi.

 

Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, Genel merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı  MKYK Üyesi Mustafa Barutcu, ARGE Başkan Yardımcısı Sadık Cat, Erkan Serves, ARGE Komisyon Üyesi Tansu Bünya, Recep Gün, Arda Kiracı, İyi parti İlçe Başkanı Uğur Yaman, BBP İlçe Başkanı Mehmet Demir , 19 mayıs Spor Kulübü Başkanı Salih Yaman, Şoförler ve kooperatif başkanı Muammer Akyüz, Muhtar Dernek Başkanı Salih Karakartal katılım sağladı.

 

 

Editör: TE Bilisim