Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. 'İlk turda bitirelim' sloganıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, Samsun'da büyük bir coşkuyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu halka şöyle seslendi:

"Samsun hazır mıyız? 19 mayıs gibi yürekli, bir şekilde hazır mıyız? Size söz birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye’ye gerçek anlamda barışı huzuru güvenliği, kardeşliği hep beraber getireceğiz."

Çiftçiye kırmızı mazot vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Çiftçiye sözüm var, onlara kırmızı mazot vereceğim. Onların alın terini yere düşürmeyeceğim. Hiç bir çocuğun yatağa aç girmeyeceği günler inşa edeceğim." dedi.

"Emekliye bayramda en az asgari ücret vereceğiz"

Halkı için çalışacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Emekli kardeşlerim içinde huzuru için çalışacağım. Benim sözüm var, 2015'ten bu yana sözüm var. Ramazanda ve kurban bayramında en az asgari ücret vereceğiz." dedi.

"Beşli çetelerden parayı alıp vatandaşa vereceğim"

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Paranın nereye harcandığını siyasi otorite karar verir ama, var olan otorite paraları beşli çetelere veriyor. ben o paraları alacağım halka vereceğim. Onlar yandaşa çalışıyor, Bay Kemal halka çalışıyor."

Her gencin sandık başına gitmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, " Gençler otoriter yönetimi demokratik yöntemle değiştireceksiniz. Gerçekten bu ülkeye demokrasi gelecek. Demokrasi geldiğinde 85 milyondan gelen paraların nereye gideceğini, gittiğini öğrenekceksiniz."



"Her mutfağa huzuru getireceğim"

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Meraklanmayın Erdoğan'ı beraber göndereceğiz. Önüme dünya kadar engel çıkarıyorlar, dünya kadar iftira atıyorlar. Ama ne yaparsa yapsın, bu millet kararını vermiş. Yeter bu mutfaktaki yangın. Göreceksiniz mutfaktaki huzuru göreceksiniz22 yılda çözemediniz bir yılda çözeceğiz. En geç iki yıl içinde suriyelileri memleketlerine yollayacağız. Sınırlar yol geçen hanına döndü. Sınır hudut namustur o namusu karuyacağız.

Evdeki en büyük sorunu yaşayan hanımlar. Evdeki mutfağın yangından haberi en çok olan sizsiniz. Bu ülkeye sözüm var. Her ailenin asgari ücret kadar gelir güvenliği olacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek o paraları beşli çetelerden alacağım bu ülkeye insanlarına vereceğim.

Türkiye'yi göreceksiniz. Baharı göreceksiniz. Bundan sonra her birimiz kucaklaşacağız. Kavgaları bitireceğim güzellikleri getireceğim."

Ercan ÜSLÜ -Fatıma Şeyma  BÜLBÜL