Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Ortaylı, Antalyalılarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Kitap fuarında olmaktan çok mutluyum. Kaç defa geldiğimi hatırlamıyorum ama her geldiğimde çok memnun oluyorum” dedi.
Gençlere yönelik tavsiyelerinde, kişisel gelişimin önemine dikkat çeken Ortaylı, “Kendinizi yetiştirin; okuyun, müze gezin, dil öğrenin. Türkiye'yi gezin ve dünyayı tanıyın. Günlerinizi sahildeki kafelerde geçirmeyin” ifadelerini kullandı.
Antalya'nın kültürel ve tarihi zenginliklerine vurgu yapan Ortaylı, müzeleri sık sık ziyaret etmeleri konusunda gençlere önerilerde bulundu. “Antalya'da muhteşem bir Selçuklu ve Roma mirası var. Anadolu'nun her yerinde bunlar yok. 25 yaşından sonra yeni şeyler öğrenmek zor oluyor, bu nedenle genç yaşta kendinizi geliştirin” şeklinde konuştu.
Konferansın sonunda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Ortaylı’ya çiçek ve hediye takdim etti.