İlkadım Belediyesi'nde iki dönemdir Başkanlık yapan Necattin Demirtaş, güçlü rakipleri karşısında tekrar seçilebilecek mi?

Samsun'da, yerel seçimlere bir hafta kala saha çalışmalarına hız kesmeden devam eden adaylar İlkadım için dengeleri değiştirebilecekler mi? İlk olarak 2009-2014 döneminde ve ardından 2019-2024 döneminde tekrar seçilerek ilçede güven sağlayan ilçenin Kavaklı Başkanı Necattin Demirtaş, bu pazar yapılacak seçimlerde koltuğunu koruyabilecek mi?

Daha önce AK Parti İlkadım İlçe Başkanı olarak görev yapan AK Parti'nin İlkadım Belediye Başkanı Mali Müşavir İhsan Kurnaz, ilçedeki çalışmalarına soluksuz devam ediyor. Kuruluşundan bu yana parti içinde görev alan Kurnaz, yeni dönemde Başkanlık koltuğuna oturmak için oldukça çabası yüksek isimlerden bir tanesi.

Diğer taraftan CHP'nin İlkadım Belediye Başkanı adayı Murat Şenel ise, aktif bir şekilde sahada oy toplamaya çalışıyor. Uzun yıllar DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nde üst düzey yönetici olarak görev alan İnşaat Mühendisi Murat Şenel, kentin bu anlamdaki dinamiklerini iyi tecrübe eden bir diğer güçlü aday konumunda. 

31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde ise, sandıktan kimin çıkacağı ise şimdiden merak konusu.

Kaynak: Arzu VURAL