Millet Ittifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da halka seslendi. Miting için Samsun'a gelen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, miting öncesi kürsüye çıkarak halka seslendi. 

Ekrem İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Çok güzel bir Samsun var bugün. Şöyle kırmızı beyaz bir Samsun var. Şampiyon Samsun var. Bugün 19 Mayısı erken kutlayan Samsun var. Bugün Demokrasi Bayramına 2 gün var, sonrada Cumhuriyet Bayramını erken kutlayacağız. Ama bu gün özel kutlama daha var. Samsunspor'un bayramını kutlayacağız. 12 numaralı taraftarını Samsunspor'u tebrik ediyorum. Samsun benim zihnimde gençlik demek, 19 Mayıs demek, Mustafa Kemal Atatürk demek, Atatürk’ün kurtuluşa direnişe attığı adım demek.

Atatürk 38 yaşında genç bir subaydı. Gelecek güzel günlerin umudu içindeydi. Özellikle gençlere güveniyordu. Onun için 19 Mayısı gençlere armağan etti. Bir şeyleri hissetmek için genç olmak gerekir. Özgürlüğü hissetmek için genç olmak gerekir. Gençlere güvenmek gerekiyor. Son 20 yılda gençler öteleştirildi. Üniversiteler baskı altı tutuldu. Konserleri yasakladılar. Bize gülmeyi unutturdular Biz bu milletin yüzünü güldüreceğiz. Bu millet suratı asık insanlardan bıktı. Sevgili gençler 48 saat sonra bu gülmeyi unutan iktidarı tıpış tıpış evine yollayacak. Sandıklar açıldığında Demokrasi Bayramı yaşanacak. Ve bunun mimarı sevgili gençler sizler olacaksınız.

14 mayıs günü Demokrasi Bayramı başlayacak. Buna inanın, yürekten inanın.21 yılın ardından 13. Cumhurbaşkanı'mız Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçeceğiz. Bizim her işimize köstek olmasına rağmen her işi yaptık. Bize bu millete öyle hizmet edeceğimizi cümle aleme ahlaklı, prensipli nasıl iş yapılır, herkese göstereceğiz. Bu fırsatı millet ittifakına verecek miyiz? ilk turda bitecek mi?"
 


Ercan ÜSLÜ- Fatıma Şeyma BÜLBÜL