Okul sitesinden yapılan konuyla ilgili açıklama şöyle:

            " İstanbul’un Fethi’nin 570. Yılı kutlama programı bu yıl okulumuz tarafından yapıldı. Bafra Belediye Kültür Merkezi Salonunda yapılan programa İlçe Kaymakamımız Sayın Cevdet ERTÜRKMEN, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Şaban HÜRYAŞAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Ali KATİPOĞLU, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

            Sunuculuğu okulumuz öğretmenlerinden Merve TEKİN ve Murat YÜKSEL tarafından yapılan program saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul Felsefe Öğretmeni Ahmet KARANİS yaptı.  Öğrencimiz Mehmet Emre DİKMEN’nin “Canım İstanbul” şiirini okumasıyla devam eden program, kahramanlık türkülerinin seslendirilmesi ile devam etti. Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Serhat ÇELEBİ yönetimindeki koroda Kabak kemanisi ile eşlik ederken, bağlamada Özkan DEMİRKIRAN, Gitarda Zülfikar SEMİZ, Kajonda Tugay GENÇGÖR, soloda Ezgi ÖZEN, Şevval AŞÇI, Melike TOPUZLU ve Eda GÖKÇE parçaları seslendirdi.

Öğrencimiz Yaşar Kemal ÇEYİL tarafından “Fetih Marşı” şiiri okundu. Şiirin okumasından sonra Orotoryo-Tiyatro gösterimi yapıldı. Gösteride Arda KAYA, Alper CİN, Damla GÖKÇELİ, MelikeSÖYLEMEZ, Arda SÖYLEMEZ, Kübra AKAY, Irmak ÇAKMAK, Ezgi ÖZEN, Sevdanaz KARA, Nisanur KURTOĞLU, Sudenaz KIR, Burak KOÇ, Bengisu SÜRÜCÜ, Zahit Mikail CİN, Ömer Erva DEMİR, Mehmet Ali SEVİNÇ, Murat Tuna ÖZEN, Efe Can ÜNAY Tunahan AYTEKİN yer aldı.

Programın icra edilmesinde görev alan Sıdıka Nur YÖRÜK, Fatma KAZAN, Bahar ÇOBANOĞLU, Özge CEYLAN, Eflal ŞENCAN, Zülal Nevra MUTLU, Zeynep Nur SAĞLIK, Serra YILMAZ’ a teşekkür ederiz.

Programda Orotoryo-Tiyatro gösterimi için öğrencilerimizi hazırlayan Edebiyat Öğretmenlerimiz Neslihan ŞENER ve Şule KUVEL öğretmenimize, Şiir okuyan öğrencilerimiz hazırlayan Edebiyat Öğretmenimiz Hamiyet TATLISU öğretmenimize teşekkür ederiz.

Program için sahne dekorunu yapan Mustafa AÇIŞ, Ali ŞEN, Aydın KAYAR ve Ercan NAR’a, tiyatroda kullanılan gemi maketini hazırlayan Eşref ŞENER hocamıza teşekkür ederiz.

Sahnenin ön düzeni, süsleme ve karşılama ile ilgili çalışmalarda bulunan Sevda UNCU, Semra DAĞLI, Tuğba AYDOĞDU, Figen KARA ve Aylin HAMAL öğretmenimize teşekkür ederiz.

Programın başından itibaren hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen program yönetim ekibinde olan Mustafa DİKMEN ve okul müdürümüz Salih KOÇ’a teşekkür ederiz.

Ayrıca program hazırlık sürecinde çalışma ekibini yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz."

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

https://bafraibnisinametal.meb.k12.tr/icerikler/istanbulun-fethi-kutlama-programi-coskuyla-yapildi_14072804.html