Samsun’da üretilip Japonya’ya ihraç edilen büyük alabalıkların (1,25 kg. ve üstü) üretimi, Japonya’dan gelen talepler üzerine 2 katına yakın arttırıldı.
Bafra ilçesi Derbent Baraj Gölü’nde 14 adet, Yakakent ilçesinde Karadeniz’de 11 adet su ürünleri yetiştiricilik tesisi bulunuyor. Bu iki su rezervinde ağ kafeslerde 5 bin ton civarında alabalık üretimi yapılıyor. 2019 yılında 3 bin ton iri alabalık (1,25 kg ve üstü) üretimi gerçekleştirildi. Son yıllarda Japonya’dan gelen talepler üzerine tesisler, planlamalarını bu yeni taleplere göre revize ederek, iri alabalık üretimlerini artırmaya karar verdi. 2020 yılında iri alabalık üretiminin 5 bin ton civarında olması amaçlanıyor.
Japonların istediği renkte balık için özel yem kullanılıyor
Samsun’da su ürünleri yetiştiricilik tesislerinde yaklaşık 150 kişi istihdam ediliyor. Su ürünleri işleme ve değerlendirme tesisleri ile beraber bu rakam 300 kişi civarına ulaşıyor. İri alabalıkların et renk kalitesinin Japon piyasasına göre tutturulabilmesi için balıklar Türk Gıda Kodeksi’ne uygun renk pigmenti içeren yemlerle besleniyor ve ihracata sunuluyor.
Japonya beğendi, üretim artırıldı
Samsun’da üretilip Japonya’ya ihraç edilen büyük alabalıkların (1,25 kg. ve üstü) üretimi, Japonya’dan gelen talepler üzerine 2 katına yakın arttırıldı..
Muhabir: TE Bilisim
Yorumlar
Samsun Haber Tercih Edilen Haber
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Kızılırmak Gazetesi Samsun Haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Çok Okunanlar
Başkan Ahmet Yılmaz'dan Müjde; Esnafa 3,5 Milyon TL’ye Kadar Kredi İmkânı
Bafra'da 92 yaşındaki kadın tarlada yanmış halde bulundu
Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin siyasi faaliyetlerini sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu
Samsun'da 1,5 milyon lira dolandırılan kadın, polislere teşekkür etti
KapıkayaFest’te Sağlık Hizmetlerine İlgi Yoğun Oldu




