İş makinaları tarafından yıkılan binaların enkazları kaldırılırken çıkan molozlar döküm sahalarına götürülüyor. Halkın sevgisini kazanarak adeta kardeşlik destanı yazan Büyükşehir Belediyesi ekiplerini tebrik eden Başkan Mustafa Demir, “Bölgede depremin izlerini silmek ve yaraları sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında hızla bölgeye ulaşan Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bölgede büyük afetin yaralarını sarmak, felaketin izlerini silmek için var gücüyle gayret gösteriyorlar. Kentin hemen hemen her noktasındaki enkaz kaldırma çalışmalarına devam eden Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, afetzede vatandaşların takdirini kazanıyor.  Çadırlarda kalan kamyon şoförleri ile iş makinesi operatörleri, sabahın erken saatlerinde kalkarak araçlarının genel kontrollerini yapıp görevlendirilen mahallelere doğru yola çıkıyor. 40 evin yıkıldığı Kahramanmaraş’ın Elmalar Mahallesi’ne yönlendirilen şoförler, DSİ’ye ait operatörlerle koordineli çalışarak enkazları mahalle dışına götürüyor. 

Yoğun ve yorucu geçen günün ardından araçlarını şantiyeye bırakan şoförler, iftarlarını Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin afetzedeler için sıcak yemek hazırladığı Gıda İşleme Merkezi’nin bulunduğu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi bahçesindeki çadırlarda açıyor. Enkaz kaldırma çalışmasında yer alan kamyon şoförleri, Samsun’daki ailelerini özlediklerini ancak Kahramanmaraş halkının kendilerine ihtiyacı olduğunu belirterek bölgede çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

‘ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERİYORUZ’

Büyükşehir Belediyesi’nde 4 yıldır görev yapan kamyon şoförü Halit Çavuş, “Deprem sonrasında ilk olarak Adıyaman’a görevlendirildim. Daha sonra Kahramanmaraş’a yönlendirildik. 33 gündür burada çalışıyorum. Şehir merkezini temizledik. Şuan kırsal yerlerdeki enkazları taşıyoruz. Çok şükür kazasız belasız bugüne kadar geldik. Çok olaya şahit olduk. Duygulandığımız ve üzüldüğümüz zamanlar çok oldu. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bölge halkı için elimizden geldiği kadar destek olup hizmet etmeye çalışıyoruz. Çocuklarımı çok özledim. Torunum oldu daha göremedim ama önceliğim burası” diye konuştu. 

‘GÖNÜLLÜ OLARAK GELDİM’

Elbistan ilçesindeki enkaz kaldırma çalışmalarından sonra Kahramanmaraş il merkezine geldiğini anlatan şoför Mehmet Ali Özbeyli ise, ‘’Depremin ilk gününden bu yana bölgede çalışıyorum. Ailemle hasret giderdikten sonra gönüllü olarak yeniden geldim. Büyükşehir Belediyesi’nin bir personeli olarak burada olmaktan gurur duyuyorum. Zor yönleri var ama Kahramanmaraş’ta görev yapmak bambaşka bir duygu. Duygu dolu anlarım çok var. Acıyı da, mutluluğu da yaşadım. Şükürler olsun normale dönmeye başladık. Bu noktaya kadar geldik ya şükürler olsun. Gün geçtikçe Allah’ın izniyle daha iyi olacak. Şehir içi çalışmaları bitti. Kırsal mahallelere geçtik. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ön plana çıkmasının sebebi, kendimizi onların yerine koyarak özveriyle ve planlı çalışmamızdır” dedi. 

‘EKİPLER GAYRETLE VE ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR’

‘Yüzyılın afeti’ olarak ifade edilen deprem faleketinde 11 ilin çok büyük bir yıkım yaşadığını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Deprem sonrasında hızla organize olup ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. İnsani yardım malzemeleri, arama ve kurtarma ekiplerimiz, kamyonlarımız, iş makinalarımız hemen bölgeye ulaştı. İlk andan itibaren deprem bölgesinde yer aldık” diyerek, “Çalışmalarımıza halen devam ediyoruz. Personellerimiz Kahramanmaraş kent merkezinde sıcak yemek dağıtım ve enkaz kaldırmaya devam ediyor. Özveriyle ve gayretle zor şartlara rağmen görevini yapan tüm arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Halkın sevgisini kazanan ekiplerimiz adeta orada bir kardeşlik destanı yazıyor. Bölgede depremin izlerini silmek ve yaraları sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu büyük afeti yaşayan afetzede vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” diye konuştu.

Ercan ÜSLÜ