Havza'da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı
Havza'da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı
İçeriği Görüntüle

Olay, 17 Ekim’de meydana geldi. Şiddetli yağışlar, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Sökü Göleti inşaatında ani bir su baskınına neden oldu. Dağlardan gelen sel sularıyla gölet aniden dolarken, inşaat alanında bulunan özel firmaya ait iki iş makinesi su altında kaldı. İş makinelerinin operatörleri, kendi imkanlarıyla göletten çıkarak kurtulmayı başardı. Ancak, 5 gündür su altında kalan makineler, su seviyesinin azalmaması nedeniyle hala kurtarılamadı.

"Göletin Sağlamlığı Sorun Değil"

Yaşanan olayla ilgili bilgi veren Şantiye Şefi Mehmet Aygün, göletin herhangi bir tehlike oluşturmadığını vurgulayarak, "Vatandaşlar göletin yıkılacağını söylüyor. Görmüş olduğunuz gibi herhangi bir şey yok. Çok kısa zamanda, aşırı yüklenme olmasına rağmen barajda iki iş makinesinin su altında kalmasından başka bir şey yok. Sağlamlığı gayet güzel. Şu anda barajda tehlike arz edecek hiçbir şey yok" dedi.

Su altında kalan iş makinelerinin sahibi Melik Yılmaz ise makinelerin kurtarılmasını beklediklerini ifade etti. Yılmaz, “17 Ekim'de aniden su bastı, makinemiz su altında kaldı. Operatörlerimiz kurtuldu ama makinelerimiz su altında kaldı. Şu anda bir haftadır kurtarmayı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yetkililer, su seviyesinin azalmasının ardından iş makinelerinin kurtarılması için gerekli çalışmaların başlayacağını ve inşaat faaliyetlerine devam edileceğini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı