"24 Kasım Öğretmenler Günü" Samsun’un Kavak ilçesinde de yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kavak Anadolu Lisesinde yapılan programa Kaymakam Erdem Karanfil, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve çeşitli kurumların müdür ve amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Rotamızı öğretmenler belirleyecekÖğretmenler Günü nedeniyle Kavak Anadolu Lisesinde çeşitli etkinlikler yapıldı. Okul Müdürü İsmet Uzun’un selamlama konuşması ile başlayan programa katılan misafirler, öğrencilerce hazırlanan" Ben Bir Öğretmenim" adlı oratoryo ile Şehit Öğretmenlerin anlatıldığı tiyatral gösteriyi ardından okul öğretmenlerinden oluşan Koro’nun seslendirdiği eserleri büyük bir beğeni ile izledi. Sonrasında resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ile emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi.

Rotamızı öğretmenler belirleyecekProgramda konuşan Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, öğretmenliğin insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadar da önemli bir meslek olduğunu söyledi. Bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesinin öğretmenlerin çaba ve gayretlerine bağlı olduğunu ifade eden Kaymakam Karanfil, “Dünya üzerinde insanlığın gelişimine katkı sağlamış pek çok meslek vardır ve şüphesiz hepsi de önemlidir. Ancak öğretmenlik mesleğini tüm diğer mesleklerden ayrı düşünmek gerekir. Çünkü öğretmen hem bugünü işleyen hem yarını inşa edendir. Bugün ne olduğumuzu belirleyen öğretmenler olduğu gibi, yarın nasıl olacağımızın rotasını da öğretmenlerimiz çizecektir” diye konuştu.

Kaynak: