Ordu’da fındıktan sonra en önemli gelir kaynağı olan kivide üreticiler hasada hazırlanıyor.
Bu yıl yaşanan kurak nedeniyle kivi üreticileri ürünü yetiştirmekte zorlansa da kaliteli kiviler şimdiden dalında alıcısını bekliyor.
Kabadüz ilçesinde kivi üreticilerinden Adem Köroğlu, kuraklık ve bahar döneminde yaşanan şiddetli rüzgar nedeniyle kivi üreticileri için zor bir yılın olduğunu söyledi.
Tüm zorluklara karşın kaliteli ürünleri yetiştirdiklerini dile getiren Köroğlu, “Bu yıl diğer yıllara kıyasla zor bir yıl oldu. Aşırı sıcaklar nedeniyle kiviler çok suya ihtiyaç duydu. Normal yıllarda bahçelerimize gösterdiğimiz emeğin iki katını gösterdik. Çok şükür kaliteli kivileri yetiştirmeyi başardık. İnşallah önümüzdeki günler içinde kiviyi toplamaya başlayacağız” dedi.
Köroğlu, açıklanan fiyatın kendilerini mutlu ettiğini, kiviyi satmakta ise kesinlikle sorun yaşamadıklarını sözlerine ekledi. Öte yandan, Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, birinci kalite kivinin 6 TL’den alınacağını açıklamıştı.
Kivi üreticileri hasada hazırlanıyor
Ordu’da fındıktan sonra en önemli gelir kaynağı olan kivide üreticiler hasada hazırlanıyor..
Muhabir: TE Bilisim
Yorumlar
Samsun Haber Tercih Edilen Haber
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Kızılırmak Gazetesi Samsun Haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Çok Okunanlar
Bafra'da 500 paket kaçak sigara ele geçirildi
Hafızlık yarışmasında Samsun birincisi Ladik'ten çıktı
Bafra’da 240 Öğrencinin Yüreğine Dokundular
Samsun'da toplu ulaşımda kadın sürücü sayısı 19 oldu
Bafra'da saman deposu alevlere teslim oldu: Tonlarca yem ve binlerce balya yandı




