Senin korkusuzluğuna sahip değilim.Sen korkma ! Başarısız ol ! Çünkü,başarısız olduğunda,öğrenirsin.Başarısız olduğunda yaşarsın.Ben hata yapmaktan korkuyorum!deme.Hayır sen hata yapmayacaksın.Hatalar seni yapacak:hatalar seni daha akıllı, daha güçlü yapacak.Ve seni daha özgüvenli yapacak.

Karasızlık ve korkuyu geride bırak !

Ve unutma ! Cesaret,korkunun ettiği dua’dır

 

Vur yüreğin dağılsın!

Vur korkun dağılsın!

YETENEK…

Yetenek…

Çok kırılgan ve ender bulunan şeydir.Ve kültürümüzde her şeyi ezdiği gibi yeteneği de ezmeye çalışıyor.Dört yada beş yaşına bile gelseler,telefon bağımlısı olup,sadece televizyondan ve video oyunlarından konuşuyorlar.Bu materyalistik kültürün,sanata, dile,yada gözleme hiçbir faydası,olumlu yansıması yok.Çevremdeki çocukların çok büyük kısmı,ki çoğunluğu harika çocuklardır, hiç kitap okumazlar.Bir düşünün,bu belki bir aşamadır;kitap okumamak…Diğer aşama egoların tavan yapması.

En çok üzüldüğüm bu ortamların yetenekli çocuklarda merak eksikliğine,düşünme eksikliğine,araştırma eksikliğine sebebiyet vermesi.

Ve artık gezegenimiz,doyumsuz insanların dünyasında boğuluyor.Ve bu tip insanlar Dünyanın mekanik boynuzlarıyla saldırıyorlar duygularımıza.Sonuçta hepimiz makineleşiyoruz, ne yazık ki.Ve çocuklarımız düşünemeyen robotlara dönüşüyorlar hızla.Çok ciddi tedbirler almaz ve uygulamaya koymazsak,korkarım ki önümüzdeki 50 yıl içerisinde robotlaşmış,makineleşmiş,sanattan,düşünmekten çok uzak bir nesil yetiştirmiş olacağız.