Yer, Kütahya'nın Emet İlçesi.

Esnaf ziyaretindeki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önünü kesen vatandaş, derdini paylaşıyor…

***

Akşener, sosyal medya hesabından "Vatandaş Ak Parti üyesi olmadan eve ekmek götüremeyecek mi? Ak Parti üyesi olmayan insanımız aç mı kalsın? Böyle haksızlık, böyle vicdansızlık olur mu?" tepkisiyle paylaştı o anları.

Noktasına, virgülüne dokunmadan vatandaşın anlattıkları:

Ben Hisarcık halkından, ismim Ramazan Yılmaz. 46 yaşındayım, 23 yaşında da bir tane oğlum var. İki sene boyunca, burada Uyum Yapı diye bir tane hafriyat şirketinde depo sorumlusu olarak çalışıyordum. 12 saat diye, kendime 8 saatlik, kendi çabalarımla bir iş arıyordum, buldum. ETİBANK Emet ETİ Bor İşletmelerinde; şoförlük. Yalnız, AK Parti İlçe Başkanlığından icazet almadım diye, beni bir hafta çalıştırdıktan sonra işten çıkardılar. Pandemi döneminde. Yasak olmasına rağmen…

Derdimi hiç kimseye anlatamadım. İlk, İlçe Başkanı'na gitim. Güzel anlattım. "Ekmeğimle oynamayın" dedim. "İcazet alacaktınız bizden" dediler…

"Ben" dedim, "Kendi çabalarımla buldum. Niye sizden icazet almalıyım?" dedim. Dinlemediler. İl Başkanını aradım.

AK Parti İlçe Başkanı'nı aradım; Sebahattin Bey'i. İlk sorduğu soru; hani her türlü ispata da hazırım. "Partimize üye misin?" dedi. Ondan sonrasını dinlemediler zaten…

 Yani çok mağdur durumdayız. 4 aydır işsizim ben. Evime ekmek götüremiyorum.

Toplumsal piramidin en alt tabakasında dahi durum buyken, sıradan bir fabrikada "ekmek parası"na çalışan işçilerin bile "isim isim" peşlerine düşülür ve "kendilerinden olmayanlar" derhal kapının önüne konulurken, "yukarıları"  o koca koca makamları, mevkileri, ünvanları varın siz düşünün; iktidar partisinin icazetini almayana "şoförlük" yaptırmayan kafa müdürlük, genel müdürlük, daire başkanlığı, kurul, kurum üyeliği, başkanlığı vs. vs. yaptırır mı?

***

Hani "Kim ne derse desin, bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yok" tu?

Sırf AK Parti'den icazet almadığı için, kimselerin kapısını aşındırmadan kendi emeği, becerisiyle bulduğu işinden edilen bu vatandaş kaçıncı sınıf?

"Bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yok" derken kast ettiğimiz şey tavan ile taban arasındaki uçurumun büyüklüğü müydü yoksa; bu öyle dev bir uçurum ki, kimin haddine "ikinci sınıf" olacak kadar "yaklaşabilmek" birinci sınıftakilere… Üç hatta ancak dördüncü sınıftan başlar bizde piramidin tabanındaki genişleme!

***

Hani "teröre, ihanete sapmayan her insanımızın başınızın üzerinde yeri var"dı?

Akşener'e derdini anlatan o gariban vatandaş teröre mi, ihanete mi saptı ki ezildi paspas gibi?

Böyle mi kucaklıyorsunuz "Tek bir ferdini bile dışlamadan 80 milyonu?"

AK Parti üyesi değilse potansiyel terörist, hain mi her vatandaş gözünüzde?

AK Parti üyesi değilsek bir lokma ekmeği bile haram mı görüyorsunuz hepimize?

Çok enteresan bir "cumhur" anlayışı.

Oruç Reis, Soros sınırını neden geçemiyor?…

Bir gururumuzun da üzerine gölge düşmese, bir sevincimiz de kursağımızda kalmasa olmaz…

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım'ın, şu sıralar  "2. NAVTEX Zaferi"ni kutladığımız Oruç Reis gemisinin araştırma sahası sınırlarıyla ilgili ciddi iddiaları var.

Yalım diyor ki;

"Türkiye'nin 27 Şubat 2020'de, Birleşmiş Milletler'e deklare ettiği Doğu Akdeniz Kıta Sahanlığı Sınırı 26° 19' 12'' Doğu boylamından geçmesine rağmen başta Oruç Reis Gemisi olmak üzere Sismik Araştırma yapan gemilerimiz 28. Boylamın batısına geçemiyor" yani "ilan ettiğimiz kıta sahanlığında araştırma yapamıyor."

Neden?

Yalım'a göre, "Çünkü, SOROS'un Uluslararası Kriz Grubu (International Crisis Group) örgütü Mart 2012'de yayınladığı haritada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığını 28. boylamdan geçirdi…."

Yine Yalım'a göre, "Doğu Akdeniz'deki Türk Kıta Sahanlığı'nın belirlenmesi için Kamu Diplomasisi ve Halkla İlişkiler çalışması yürütenlerin ortak özelliği de Soros'un dayattığı "28. boylam"da mutabık kalan isimler olmaları" ve bu yönde bir algı mühendisliğine soyunmaları…

Zaten, Yunanistan da bundan cesaret alarak aslında "burada oluşan boşluğu doldurarak Mısır ile olan sınırını 28. Boylamdan başlattı ve sınırı batı istikametinde 26. Boylama kadar uzattı."

Şu boylam, bu boylam deyince pek bir şey ifade etmiyorsa şöyle belirteyim; Yalım'ın yenilir yutulur olmayan tezine göre "mavi vatan"da fiilen terki söz konusu olan  alan 80 bin kilometrekare!

Sormak hepimizin vazifesi bu nedenle:

Türkiye, TPO'ya ruhsat verirken BM'ye deklare ettiği kıta sahanlığı haritasını mı dikkate alıyor yoksa Soros'un çizdiği haritayı mı?