“Çanakkale Geçilmez” diyen Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, emperyalizme karşı kazanılan Zafer, sıradan bir zafer ya da kolayca kazanılmış bir savaş değildir.

Bu savaşta, yurt sevgilerini her şeyin üstünde tutan; Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle; zafere inanmış halkımız, Çanakkale Savaşında yüz binlerce şehit vermesine rağmen düşmana geçit vermemiş ve eşsiz direnişi ile ilk ulusal kurtuluş mücadelesini zaferle taçlandırmıştır.

İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin mücadelesinin yaşandığı Çanakkale Zaferi; Türk Milletine, tüm dünyanın hayran olduğu, Atatürk gibi dahi bir lideri hediye etmiştir. Kurtuluş savaşımızın temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.

Bundan tam 108 yıl önce emperyalistler yurdumuzu işgal etmek istemiş ve bunun bedelini de çok ağır ödemiştir. Atalarımız, ülkemizin, bu işgalci güçlerin çizmeleri altında ezilmesine müsaade etmemiş, el ele kol kola savaşmış ve büyük bir destan yazmıştır.

18 Mart 1915 Çanakkale Destanı’nın 108. yılında yaşadığımız acılı günlerin geçmesi ve yeniden aydınlık günlere kavuşmak adına Çanakkale ruhuyla el ele, omuz omuza mücadele edeceğiz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Çanakkale Zaferimizin 108. yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Kahraman Türk Milleti’nin kanı ile sulanmış bu aziz topraklarımızda, yurttaşlarımızın ilelebet özgür ve mutlu günlere kavuşacağı bir ülke olana kadar durmadan mücadele edeceğiz.

Bu büyük zaferi kutluyoruz.